Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Brzy povedou Spojené státy: Kdo vlastně jsou a co dělají Trump a jeho děti?

Autor: Veronika Kynclová - 
12. listopadu 2016
20:01

Má třetí manželku, ale sám říká, že je ženatý hlavně s byznysem. „Pro ženy není lehké se s tím smířit…“ tvrdí budoucí americký prezident Donald Trump (70). I tak ale potkal tři osudové lásky a zplodil s nimi pět dětí.

„Řeknu vám, co jsem za ty roky zjistil: Vychovat děti je těžké. Mnohem těžší, než si lidé myslí. Myslím, že jsem opravdu dobrý otec, už ale nejsem tak dobrý manžel. Moje děti mě milují, nejtěžší na jejich výchově bylo to, abych si na ně našel čas. Mám přátele, kteří opustili své podnikání, aby se svými dětmi mohli trávit více času, ale já jim na to říkám: S tím na mě nechoďte!“ vypráví Trump.

Na výchově svých dětí by tak nic neměnil. „Nemilovaly by mě víc, kdybych s nimi trávil patnáctkrát více času,“ je přesvědčený. Které z dětí má Trump nejraději? Mluví některé z nich česky? A co vůbec všichni z toho pekelně mocného rodinného klanu dělají?

»Zlatý chlapec« Barron (10)

Nejmladší syn budoucího amerického prezidenta. Je jediným dítětem, které má Trump se svou třetí manželkou Melanií (46). Navštěvuje soukromou školu v New Yorku. Hraje tenis, když má táta čas, vyráží s ním na golf. Máma o něm říká, že spíš než šortkám dává přednost obleku a kravatě.

Má rád auta, helikoptéry a sněhobílé povlečení. V mrakodrapu Trump Tower, kde s rodiči bydlí, má pro sebe celé jedno patro. Matka mu říká »malý Donald« a každý večer ho maže pleťovým krémem, jehož hlavní složkou je kaviár.

»Zpěvanka« Tiffany (22)

Jediné dítě z Trumpova druhého manželství s herečkou Marlou Maples (53). Vzali se v roce 1993, o šest let později se rozvedli. Vyrůstala u své matky v Kalifornii, ale s otcem má i přesto blízký vztah.

Na Instagramu patří do skupiny »dětí zbohatlíků«, které na sociální síti předvádí svůj okázalý život v luxusu. Letos dokončila studium sociologie na Pensylvánské univerzitě. V budoucnu by se ale raději viděla jako zpěvačka nebo modelka.

»Dobrotivý« Eric (32)

V pořadí třetí Trumpovo dítě, které se narodilo během jeho manželství s československou modelkou a lyžařkou Ivanou Trump (67, rozená Zelníčková). Pracuje ve firmě svého otce The Trump Organization, kde spolu se svými dvěma sourozenci (Ivanka, Eric) zastává pozici výkonného viceprezidenta.

V roce 2006 založil nadaci Erica Trumpa, pomocí níž shání peníze pro nemocné děti. Od roku 2014 je ženatý, zatím žádné děti nemá.

»Prdelka« Ivanka (34)

Její matkou je Ivana Trump. Je to prý jeho nejoblíbenější dítě a říká jí »tatínkova holčička«. „Každý chlap v téhle zemi by si s ní chtěl vyjít,“ prohlásil o ní kdysi Trump a dodal, že kdyby to nebyla jeho dcera, tak by s ní randil i on.

„Je to prdelka,“ vzdychl obdivně. Předváděla i pro Gianniho Versace či Thierryho Muglera, dnes navrhuje luxusní boty a doplňky. A jelikož otec nemá dost času, řídí s bratry rodinnou firmu. Je dobrou kamarádkou Chelsea Clintonové (36). S podnikatelem Jaredem Kushnerem (37) má tři děti, kvůli manželovi konvertovala k judaismu a přijala jméno Yael.

»Češtinář« Donald jr. (38)

Nejstarší syn prezidenta Trumpa. Na svět přišel z jeho prvního manželství s Češkou Ivanou (svoji byli od r. 1977 do 1990). Po rozvodu rodičů nemluvil rok s otcem. Po studiích na univerzitě pracoval jako barman v Coloradu, dnes je z něj výkonný viceprezident v impériu rodiny Trumpovy. Je ženatý, má pět dětí a je nadšený lovec divoké zvěře.

Zapózoval si už s mrtvými leopardy, buvoly či uřízlým sloním ocasem, za což sklidil kritiku. Jako jediný z Trumpových dětí hovoří plynně česky. Když byl malý, trávil každé léto několik týdnů u prarodičů v Česku. S dědou Milošem rybařili, jezdili na loďce a chodili na lov.

prezny ( 13. listopadu 2016 06:38 )

Zajímavé, kdo chce číst do konce: http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/drzitel-pulitzera-byt-cech-trumpa-bych-se-obaval-usa-je-od-r/r ~a20fe450a8c411e6871b0025900fea04/

prezny ( 13. listopadu 2016 06:26 )

Držitel Pulitzera: Být Čechem, Trumpa bych se obával. USA je od Ruska daleko, vy jste v první linii. Mnoho analytiků tvrdí, že Donald Trump je jen součástí rozsáhlejšího problému spojeným s nástupem populistů. V Maďarsku vládne Orbán, v Polsku Kaczyński, v Česku prezident Zeman. Souhlasíte s tímto pohledem? Souhlasím. Není to jen něco, co se stalo v USA. Podívejte se do Francie, kde roste podpora Marine Le Penové. Jak jste řekl, i u vás Miloš Zeman reprezentuje národovectví, útočí na pudy v lidech a přiživuje strach z cizího. ...................................................

prezny ( 13. listopadu 2016 06:21 )

A o je ta ty!! Pozdrav i tobě .

krutasbimbo ( 13. listopadu 2016 02:17 )

zemanovcům je to prej jedno, ani čárka

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa