Zdá se vám Donald Trump se svými ostrými proslovy moc kontroverzní? Samozřejmě nejste sami... Ale pozor, ani jeho žena nebude zrovna tradiční první dámou! Bezpochyby se bude řadit mezi nejkrásnější obyvatelky Bílého domu – ale jak už to bývá, má Melania i své stinné stránky.

Narodila se ve slovinské vesnici Sevnica jako dcera automechanika a dětské módní návrhářky. Není tedy divu, že měla k módě blízko odmalička – na střední škole dokonce návrhářství studovala, pak nastoupila i na univerzitu v Lublani, kde jejím oborem měla být architektura.

Se studiem ale sekla a rozhodla se živit svým dokonalým tělem! Už od 16 let byla vyhledávanou modelkou – kariéru nastartovala v Miláně a Paříži, v 90. letech ale z Evropy odcestovala do New Yorku. Tam brzy dostala příležitost pózovat pro prestižní časopisy jako Vanity Fair, Sports Illustrated, Vogue či GQ.

Na party u příležitosti Newyorského týdne módy v roce 1998 se poprvé setkala s Donaldem Trumpem – tehdy ještě ženatým s Marlou Maples (52), na večírku však doprovázeným jinou ženou. I přesto však Melanii požádal o telefonní číslo, které mu ale odmítla dát!

Po několika měsících se však potkali znovu – tentokrát už šarmu zámožného podnikatele podlehla a v roce 2005 se za něj provdala. Na ruku jí navlékl 12karátový diamantový prsten za 45 milionů Kč, na svatbě tehdy mimochodem nechyběli Bill a Hillary Clintonovi!

Čím může Melania pobouřit?

  • Nedostudovala vysokou školu a dala přednost modelingové kariéře.
  • V roce 2000 se nechala fotit nahá na titulní stranu časopisu GQ – akty žádné první dámy světem nekolovaly!
  • Některé listy během kampaně naznačovaly, že se tělem mohla živit i jinak, pod hrozbou miliardových žalob se ale za tato tvrzení rychle omlouvaly.
  • Bude teprve druhou první dámou, která se nenarodila v USA – přitom veřejně podporuje přísnou imigrační politiku svého muže.
  • Neangažuje se v charitativních projektech.

Gratulace s grácií v šatech za 98 tisíc korun!

O tom, že Melania bude ozdobou Bílého domu, není nejmenších pochyb. Jako by to chtěla stvrdit, objednala si na volební noc kalhotové šaty značky Ralph Lauren za 98 tisíc korun!

Tichá ozdoba?

Zatímco například Michelle Obama (52) bojovala za práva Afroameričanů a často vystupovala i bez svého manžela, od Melanie se nic podobného neočekává. Podle expertů bude spíše Donaldovou ozdobou, která ho bude tiše doprovázet na akcích, aniž by se jakkoli politicky nebo řečnicky projevovala.

Hloupá přitom nejspíš není – prý plynně mluví pěti jazyky: kromě mateřské slovinštiny umí budoucí první dáma i anglicky (i když se nemůže zbavit akcentu), německy, francouzsky a srbsky.

Fotogalerie
20 fotografií