Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mládek odmění podnikatele medailemi za 50 tisíc. Ocení také studenty

Ministr Mládek bude úspěšným podnikatelům nebo studentům předávat rezortní medaile.
Ministr Mládek bude úspěšným podnikatelům nebo studentům předávat rezortní medaile.  (Autor: Blesk/Profimedia)
Autor: Václav Lang - 
18. června 2016
06:40

Zdatné podnikatele, průmyslníky či technology bude ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD) odměňovat medailemi v hodnotě až 50 tisíc korun. Podle zjištění Blesk.cz tak chce motivovat rozvoj odvětví a ocenit jejich snažení. Návrh, který mu to umožní, odeslal nedávno jeho rezort do vlády. Podobné ocenění už nyní uděluje například ministr školství.

Pokud vláda návrh nařízení schválí, bude smět ministr průmyslu a obchodu pravidelně udělovat medaili k „ohodnocení zásluh, za celoživotní práci nebo za významný skutek v oblastech působnosti ministerstva“.

„Smyslem vyznamenání je podpořit a dále motivovat rozvoj průmyslu a obchodu,“ přiblížil mluvčí MPO František Kotrba. „Opomenuty nebudou ani mimořádné přínosy pedagogů a studentů především v technickoprůmyslových oborech,“ dodal.

Ocenění má tvořit diplom a stříbrná medaile, na jejíž výrobu počítá rezort až s 50 tisíci korunami, ale dodává, že se jedná o horní limit a výsledná částka může být nižší. Ocenění se budou předávat maximálně čtyřikrát do roka v rámci významných událostí. Návrhy na vyznamenání bude ministrovi předkládat nominační výbor.

Zatím není jasné, jak budou medaile vypadat ani kdo je mezi adepty na ocenění. „Překládaný návrh je v současné době v mezirezortním připomínkovém řízení a grafická podoba medaile se bude připravovat až po jeho projednání vládou. Návrhy případných kandidátů na ocenění bude přijímat a zpracovávat nominační výbor, který bude ustaven, až nařízení vstoupí v platnost,“ konstatoval Kotrba. 

Podobnou medaili už nyní uděluje například rezort školství. Za letošní rok ji například in memoriam dostali spisovatelé Eduard Štorch nebo Jaroslav Žák.

agfor ( 18. června 2016 11:45 )

Kdypak dostanou medajle ti, kteří poctivě pracují ? Těm se akorát zvedají daně, aby vládní darmožrouti nevych*ípali.

kurna1 ( 18. června 2016 09:06 )

Mládek, může tak akorát rozdávat medajle, jinak je k ničemu !!!! Upocenej brambora

Samo ( 18. června 2016 08:16 )

Mládka by měli soudit a odsoudit za vytvoření korupčního prostředí ve prospěch solárníků a voliči by mu měli spočítat to, že se snažil velkou část plateb pro solárníky přenést na běžné spotřebitele.

horak47 ( 18. června 2016 07:51 )

 Z cizího krev neteče,tlustý Mládek by potřeboval zapojit do pracovního procesu,nejlíp do fabriky na tři směny.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa