Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Ministr Mládek hraje vabank. Pokud neuspěje v boji o Senát, odejde z vlády

Jan Mládek (ČSSD) bude buď ministrem a senátorem v jedné osobě, nebo zváží odchod z vlády.
Jan Mládek (ČSSD) bude buď ministrem a senátorem v jedné osobě, nebo zváží odchod z vlády.  (Autor: Blesk / Zbyněk Pecák)
Autor: zst - 
1. dubna 2016
12:09

Hop nebo trop. Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD) bude na podzim kandidovat v senátních volbách v táborském obvodu. Pokud neuspěje, řekl už dříve, že zváží rezignaci na ministerský post. Uvedl to deník Právo.

Sociální demokracie potvrdila ambice ministra Jana Mládka a zvolila ho jako lídra do podzimních senátních voleb na Táborsku. Mládek získal podporu 70 procent členů. Úspěch nebo případný neúspěch pro něj přitom znamenají víc než jen nesplněné ambice.

„Kdybych neuspěl, zvážím rezignaci na pozici ministra,“ řekl už v únoru šéf rezortu průmyslu a obchodu. A pokud se náhodou rozhodne i přes neúspěch ve vládě Bohuslava Sobotky (ČSSD) zůstat, poskytne téměř ideální důvod ke svému odvolání, o kterém se mluví už řadu měsíců.

Jedním z posledních Mládkových „průšvihů“ je problém s čerpáním 14 miliard na rozvoj sítě vysokorychlostního internetu. O příslušnou legislativu se už dlouho vedou spory a hrozí, že Česko, stejně jako v řadě dalších případů, nestihne splnit podmínky pro čerpání bruselských peněz. Spor o kompetence v tomto případě navíc vede Mládek se Sobotkovou pravou rukou, ministrem vnitra Milanem Chovancem (ČSSD).

O post senátora za táborský obvod už přitom Mládek usiloval před šesti lety. V roce 2010 prohrál s Pavlem Eybertem (ODS), který zasedá v horní parlamentní komoře už 20 let. Ten ale letos svůj post už obhajovat nebude.

Mládkovými soupeři budou starosta Tábora Jiří Fišer (Jihočeši 2012), starosta Soběslavi Jindřich Bláha (ODS), starosta Mladé Vožice Jaroslav Větrovský (ANO) nebo komunální zastupitelé Pavel Klíma (TOP 09) a Ladislav Šedivý (KSČM).

Do Senátu v jiných obvodech kandidují také například bývalý policejní prezident Martin Červíček (za ODS) nebo hokejista a vítěz z Nagana Jiří Šlégr (za ČSSD).

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

hejhej ( 2. dubna 2016 16:23 )

Mládek je snad , hned po Diensbierovi a Bělobrádkovi nejhorší ministr ( je jich více). Jednak zatím nedokázal a pak, když mluví, není mu vůbec rozumět. Tuší, že příští volby má útrum, tak si hledá trafiku, žádná práce, hodně peněz.

joudajoudovy ( 1. dubna 2016 16:03 )

a cely narod bude truchlit nad odchodem netahaveho, opoceneho a mektaveho socana.

zkzkz ( 1. dubna 2016 14:39 )

P A R A Z I T !!!!!

havran2 ( 1. dubna 2016 13:15 )

Ten tam nemá co dělat,jenom si slintá na bradu !

barracuda.sro ( 1. dubna 2016 12:54 )

 Už si chystá TRAFIKU!!! Doufám,že zvolen nebude a potáhne v ŘIŤ !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa