Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Obvinění v kauze rudých trenek nad Hradem: Členům Ztohoven hrozí 3 roky

Autor: ČTK, tmp - 
25. února 2016
08:19

Policie obvinila tři členy skupiny Ztohoven kvůli loňskému vyvěšení obřích trenýrek na Hradě z výtržnictví, krádeže a poškozování cizí věci, píše Právo. Trojici hrozí až tři roky vězení.

Podle Práva je obvinění z výtržnictví, krádeže a poškozování cizí věci uvedeno ve třináctistránkovém usnesení. Skupině hrozí až 3 roky za mřížemi.

„Já to zatím asi nebudu komentovat, protože nevím, jestli ten postup, který aktuálně učinil policejní orgán, je známý těm osobám,“ uvedl deníku Právo Jan Lelek, dozorující státní zástupce z Prahy 1.

Soudy dříve odmítly performery potrestat ve zkráceném řízení a případ vrátily policii. Soudkyně chtěla mimo jiné objasnit, jak mohla skupina způsobit škodu na střeše v hodnotě devadesáti tisíc korun. Lelek tehdy podal proti tomuto rozhodnutí stížnost.

Pražský městský soud na konci listopadu potvrdil rozhodnutí obvodního soudu a celá věc se tak vrátila k došetření policií. Ta teď věc uzavřela a skupině řekla obvinění. Ztohoven nahrazením prezidentské standarty trenýrkami protestovala proti prezidentu Miloši Zemanovi.

Video Červené trenýrky na Pražském hradu – umělci Ztohoven - Ztohoven.com
Video se připravuje ...

rumungro ( 25. února 2016 15:07 )

A co takhle do kroužku psychoterapie,nebo aspoň relaxu?

rumungro ( 25. února 2016 15:04 )

Právě že diky hovnám se tam už tak lehce nedostaneš!

1pepan ( 25. února 2016 13:54 )

eliska963852: Pražský hrad je národní památka, na tu nemá bez povolení nikdo co lézt. Pokud by ti lumpové vyvázli bez trestu, tak můžeme očekávat spoustu stejných grázlů na dalších národních památkách. Tohle se nesmí dít! Jen ať jim napaří natvrdo celé 3 roky i s pořádnou pokutou.

eliska963852 ( 25. února 2016 13:38 )

Recesisté ze Ztohoven si ze Zemana do slova a do písmene udělali ***. A to je v jeho očích horší, než kdyby na Hradě odpálili bombu. Poškozuje to jeho vznešený samolibý majestát a zasahuje ho to na nejcitlivějším místě. Proto je třeba všemi prostředky zabránit, aby k němu už žádní vtipálci nikdy nepronikli. I za cenu, že se z Hradu stane nedobytný bunkr. 

Samo ( 25. února 2016 12:59 )

Do Severní Koreje by se měli odstěhovat všichni ti sympatizanti s Rusy a komunisty vůbec, protože tam vládne ten čirý komunismus.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa