Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zeman dostal sovětský samopal. Namířil s ním i na manželku Ivanu

Autor: ČTK, všm, simao - 
24. února 2016
13:13

Hned samotný začátek návštěvy Miloše Zemana v Libereckém kraji vzbudil rozruch. Po prezidentových nedávných slovech o kalašnikovu jako nedemokratickém prostředku na odstranění politiků dostal Zeman kalašnikov od hejtmana Martina Půty. S ním a jeho manželkou se prezidentský pár v Liberci vydal na soukromou schůzku. A výsledkem byl i tenhle soukromý dar. Vedle toho však Zeman dostal i sněžnice. A svezl se lanovkou na Ještěd.

Hejtman Libereckého kraje Martin Půta (STAN) ve středu věnoval prezidentovi republiky Miloši Zemanovi znehodnocený samopal. Šlo o soukromý dar při osobním setkání. Novinářům to řekla vedoucí tiskového odboru kraje Andrea Fulková.

„Pan prezident obdržel od hejtmana Libereckého kraje Martina Půty dárek vskutku originální,“ okomentoval znehodnocený samopal mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček na sociální síti. 

Hradní mluvčí se pak dárek v podobě samopalu jal vysvětlovat dále. „Jde o originální dárek od pana hejtmana, který je zjevnou narážkou na nedávnou mediální pseudoaféru s výrokem pana prezidenta,“ uvedl Ovčáček a poznamenal, že je dobře, že v Česku „ještě žijí lidé se smyslem pro humor, který chybí například ve vysokých patrech politiky“.

Zeman o kalašnikovu hovořil na setkání s občany v jihomoravském Tišnově. Tam se jedna studentka hlavy státu zeptala, jakým způsobem mohou lidé dosáhnout odvolání premiéra Bohuslava Sobotky. Zeman na to řekl, že u jakéhokoliv politika jsou dva způsoby – demokratický, tedy jít k volbám, a nedemokratický, což je kalašnikov. 

Prezident mířil na svou ženu. A dostal i sněžnice

Oficiálně dostal prezident od hejtmana kraje ovšem darem sněžnice a drátěného českého lva. Samopal Sudajev PPŠ 43 byl darem soukromým. Podle Fulkové je zbraň sovětské výroby řádně znehodnocená a jsou k ní veškeré doklady. 

Že samopal není funkční, potvrdil Zeman na setkání se studenty i prezident: „Já jsem ten samopal nejdříve namířil na pana hejtmana, a potom na svoji ženu, ale protože je to maketa, tak nevystřelila.“

Únor 2016: Prezident Miloš Zeman dostal v Libereckém kraji sněžnice Únor 2016: Prezident Miloš Zeman dostal v Libereckém kraji sněžnice | ČTK

Oficiální dary, které Zeman obdržel, jsou díla místních řemeslníků, Zeman na oplátku věnoval hejtmanovi aktovku na spisy, prázdnou peněženku a opasek, vše z pravé kůže. Odpoledne se pak prezident Zeman vydal poprvé během svých návštěvě v Libereckém kraji lanovkou na Ještěd.

Únor 2016: Prezident Zeman se poprvé při návštěvě Libereckého kraje svezl lanovkou na Ještěd Únor 2016: Prezident Zeman se poprvé při návštěvě Libereckého kraje svezl lanovkou na Ještěd | Foto Blesk - Daniel Černovský

tgbg ( 25. února 2016 08:06 )

Znehodnocený prezident, znehodnocený samopal. Své k svému.

dzambulka007 ( 25. února 2016 05:33 )

Zalez, ty stará rakovino, stejně mu jenom závidíš, protože po tobě ani pes neštěkne.

dzambulka007 ( 25. února 2016 05:30 )

xixy ( 24. února 2016 21:25 )

Bolševiku allahakbare modli se dál.Modli se dál. Vy a vaše motlitby známe, chudák Zemanův výsledek. http://zpravy.idnes.cz/utyraneho-farare-toufara-ukazuje-nove-video-stb-ho-natacela-v-kostele-1km-/ domaci.aspx?c=A160223_191320_domaci_kha

xixy ( 24. února 2016 21:21 )

Bolšane, už máte za sebou zpovědnici?Kostely KSČ sebrala, vykradla. Modlíte se u becherovky

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa