Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Babišův plán zhatit Bakalovi kšeft selhal. Koalice se postavila proti němu

Babiš chtěl zrušit obchod, který je spojený s firmou z impéria Bakaly. Nepochodil.
Babiš chtěl zrušit obchod, který je spojený s firmou z impéria Bakaly. Nepochodil.  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ČTK - 
27. srpna 2015
02:57

Andrej Babiš se dočkal kritiky za to, že chtěl zrušit vládou schválený projekt na stavbu nové průmyslové zóny Nad Barborou v Karviné. Nelíbilo se mu, že by stát měl odkoupit pozemky od pdonikatele Bakaly za cca 200 miionů. O problému debatovala koaliční rada. Babiš neuspěl, koaliční partneři jsou proti němu!

Červencové usnesení vlády o vzniku průmyslové zóny Nad Barborou v Karviné koalice nehodlá měnit. Návrh ministra financí Andreje Babiše (ANO) nezískal většinovou podporu, řekl po jednání koaliční rady předseda poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek.

Zároveň se koaliční rada podle něj dohodla, aby ministerstvo průmyslu a obchodu vypracovalo materiál o všech potenciálních průmyslových zónách v Moravskoslezském kraji. Hejtman Miroslav Novák (ČSSD) dnes ČTK řekl, že obdobné rozhodnutí očekával.

Babiš požadoval, aby vláda své rozhodnutí zrušila. Kabinet totiž podle něj neměl před schvalováním informaci, že Moravskoslezský kraj má vykoupit za zhruba 200 milionů korun pozemky od společnosti podnikatele Zdeňka Bakaly. Na jeho adresu Babiš nedávno řekl, že neplní své závazky vůči České republice a jejím občanům.

Proti zrušení červencového usnesení, kterým vláda podpořila výstavbu průmyslové zóny Nad Barborou, vystoupil Moravskoslezský kraj. "Já jsem nic jiného nečekal, protože když někdo (Babiš) v argumentech používá lživá vyjádření, nemůže uspět. Přirozeně je to nejlepší rozhodnutí pro region a rozvoj a zaměstnanost v kraji," komentoval výsledek jednání koaliční rady hejtman Novák.

Stát hodlá do zóny vložit až 750 milionů korun. "Diskuse pokračuje, počkáme na zodpovězení dotazů od ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka (ČSSD). Pro nás je ta záležitost netransparentní," uvedl Faltýnek.

"Moje zklamání z A. Babiše po šestihodinové koaliční radě opět o poznání větší," komentoval dnešní jednání na Twitteru předseda poslaneckého klubu ČSSD Roman Sklenák. P

ro změnu usnesení o karvinské zóně Nad Barborou není podle předsedy KDU-ČSL Pavla Bělobrádka zásadní argument. "Míst na umístění průmyslové zóny tolik není. Jenom proto, že pozemky patří panu Bakalovi, tak přeci nezrušíme zónu. Že to prodává pan Bakala mě nenaplňuje štěstím, ale přijde mi to více emocionální než racionální kauza," uvedl.

kukuku ( 27. srpna 2015 07:58 )

A lidovci - to jsou odjakživa dě*vky prodejné. Bělobrádek se teď ještě chvilku poveze se Sobotkou v "podkoalici" proti Babišovi a pak si jenom vybere, s kým má Sobotku podrazit.

joudajoudovy ( 27. srpna 2015 07:54 )

jiz davno novinari vystourali, a to sobotkuv byt, ktery si poridil z usetrenych nahrad. otazkou je, z ceho si platil dopravu do prahy, poslaneckou kancelar ci obleky. pokud usetril na byt, musel jezdit stopem, pronajem kancelare mel zdarma, jeho asistenti pracovali jako dobrovolnici bez naroku na odmenu a oblekal se v sekaci, ci na armade spasy. kratce receno, na vse mel sponzory, bakalou pocinaje.... mirka, pokladacka vencu, se neozve, sama ma maslo na hlave. a filipovska, ta je rada ze ustala bankrot s mandlem a bydli ve vile po svem otci, ktery tajtrdlikoval za nacistu a komousu.

joudajoudovy ( 27. srpna 2015 07:43 )

prave sobotka za jeho ministrovani na financi bakalovi prodal doly. verim, ze pri volbach najemnici prodanych bytu socanum nedaji hlasy.

pepen ( 27. srpna 2015 07:27 )

Teď se ukázalo co jsou Čeští politici za *** !!!!Jsou to bezpáteřní *** největšího zrna!!!!Bakala je nejodpornější zmetek -ten snad není ani z této planety!!!Ta jeho čubka věděla,proč s těmi parchantami utekla do Švýcar!!!!Divím se ,že si to ti Ostraváci nechají líbit!!!!Největší chyba je v nás lidech-že tomu jen přihlížíme!!!!!Máme co jsme chtěli-na vše sereme a umíme o tom jenom psát!!!!  

xindlceskej ( 27. srpna 2015 06:36 )

Češi jsou PRIMITIVNÍ XINDL!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa