Jak kvalitní špekáčky v obchodech koupíme? Jak se liší od původní verze, která vznikla před 133 lety? Tahají nás výrobci slibovaným obsahem masa za nos? A co má vůbec obsahovat ideální špekáček?

To vám prozradí Potravinový Sherlock už v pátek. Více také na Blesk.cz

Co se v testu také dočtete:

  • Kolik masa špekáčky obsahují?
  • Který výrobce šidí?
  • Jaká značka byla nejchutnější?

Umíte je správně opékat?

Aby byly šťavnaté… 

Jak na to, abyste neměli místo šťavnaté uzeniny uhlík? Stačí se držet tří jednoduchých pravidel…

1. Základem úspěchu dobře opečených špekáčků je nejen kvalitní uzenina s dostatečným obsahem masa, ale (jak název špekáčků napovídá) i přiměřeným podílem špeku.

2. Správně se mají špekáčky opékat nad žhavými uhlíky, nebojte se proto rozdělat velký oheň, abyste jich měli hodně.

3. Špekáčky je samozřejmě potřeba nařezat, aby se dobře propekly. Jelikož je teplota nad uhlíky vyšší než nad plameny, stále uzeniny otáčejte, aby se prohřály celé a nespálily se na povrchu.

 

Video
Video se připravuje ...

Seniorka připálila jídlo, vyděšeným sousedům neotevírala, měla sluchátka na uších. MP Plzeň