Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nemocného Grosse byl navštívit Sobotka: Expremiér přece jen přijímá návštěvy

Nemocného Stanislava Grosse navštívil premiér Bohuslav Sobotka
Nemocného Stanislava Grosse navštívil premiér Bohuslav Sobotka  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao - 
11. dubna 2015
12:45

Stanislav Gross na tom není dobře, ani nepřijímá návštěvy, říkal nedávno Zdeněk Škromach. Ke Grossovi však přece jen zašel někdejší ministr z jeho kabinetu a nyní premiér Bohuslav Sobotka.

"Já jsem Stanislava Grosse navštívil a pokládám to za soukromou návštěvu, takže ji nebudu nijak komentovat," řekl Sobotka v rozhovoru pro MF Dnes. Drobný komentář přece jen přidal. "My jsme se v posledních letech příliš nevídali, takže jsme nebyli v nijak intenzivním kontaktu, nicméně jsem ho navštívil," pokračoval premiér.

Sobotka byl v Grossově vládě ministrem financí. Na tuhle dobu a vztah s Grossem vzpomínal Sobotka před několika lety v rozhovoru pro Blesk. "My jsme prodělali doby, kdy jsme soupeřili, a pak doby, kdy jsme spolupracovali. Zejména v situaci, kdy se Stanislav Gross stal předsedou vlády a já ministrem financí," uvedl v roce 2012 Sobotka.

Zatímco se český předseda vlády nyní vyhřívá na politickém výslunní (i když musel v rozhovoru pro Mladou frontu odrážet i dotaz na to, zda náhodou není rukojmím ambiciózního vicepremiéra Andreje Babiše), pro Stanislava Grosse si osud přichystal jiný plán. Nejmladší český premiér trpí nemocí ALS, což je zkratka pro amyotrofickou laterální sklerózu.

Grosse uvěznila zákeřná choroba v jeho vlastním těle. Zatímco loni ještě i přes problémy s pohyblivostí rukou řídil auto, nyní téměř nechodí, špatně mluví, má pomocníka a ošetřovatelku. Zvláštní druh sklerózy postupuje a rodina a jeho okolí doufají, že se tenhle neblahý postup zastaví...

Sobotka o Grossově stavu neprohodil ani slovo. To senátor Zdeněk Škromach nedávno pronesl: "Měl jsem v úmyslu ho navštívit, ale měl jsem právě informace, že už nějak návštěvy nepřijímá a že ten zdravotní stav není příliš dobrý. Chtěl bych mu popřát, aby přece jenom se dokázal zlomit ten vývoj té situace." Za Grossem se tak na rozdíl od Sobotky nevydal.

Expremiér Gross je však také odříznutý od své rodiny – na vystoupení svých šikovných dcer, které obě zpívají v muzikálu, už nevyráží. "Jsem moc ráda, že holky viděla celá rodina. Tedy skoro celá...," řekla Aha! Grossova manželka Šárka, kterou tak do divadla doprovodili alespoň rodiče a bratr Václav.

Video Grossová o nemocném muži: Standa je odstraněný od rodiny! - David Turek, Jan Brunclík
Video se připravuje ...

zauber ( 12. dubna 2015 13:23 )

Pláčeš sice dobře, ale na špatném hrobě. Kdyby Blesk nebyl hnojem, tak sem nebude cpát nemocného Grosse. Ostatně, ani tu nebožku Bartošovou.

marie60 ( 12. dubna 2015 12:35 )

 Hm, bud´te vy kecalové podemnou rádi, že takovou nemoc nemáte.Ani prachy by vám na poražení téhle nemoci nepomohly.Grosse mi je i líto. Kdyby jste byli u koryta jako on, také by jste se snažili odklánět,aby byla vaše rodina zabezpečená a nepište, že ne.Většina politiků to tak dělá.

lunatic ( 12. dubna 2015 06:42 )

Určitě jej přemlouval,aby opět kandidoval

newworldorder ( 11. dubna 2015 18:06 )

Standa letos pujde do nebe... Standu letos nebe zavolá Na výpravčího dotahnul dost vysoko.Ty miliony co s usmevem ulil vypovidá o charakteru.Rodina rozhodně nebude strádat na mnoho generacii dopředu..

tgbb. ( 11. dubna 2015 17:46 )

Sobotka si přišel vychutnat současné utrpení svého bývalého šéfa

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa