Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Grossův stav se zhoršil: Nepřijímá návštěvy, řekl Škromach

Zdeněk Škromach prý chtěl jít za Grossem. Ale zjistil, že expremiér nepřijímá návštěvy
Zdeněk Škromach prý chtěl jít za Grossem. Ale zjistil, že expremiér nepřijímá návštěvy  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: ČTK, simao - 
18. března 2015
21:18

Chtěl se vydat za nemocným Stanislavem Grossem, někdejším šéfem ČSSD. Ale dozvěděl se, že expremiér prý už nepřijímá ani návštěvy. To prozradil Nově senátor Zdeněk Škromach. Vzkaz Grossovi pak poslal prostřednictvím svého mluvčího i prezident Zeman.

"Měl jsem v úmyslu ho navštívit, ale měl jsem právě informace, že už nějak návštěvy nepřijímá a že ten zdravotní stav není příliš dobrý. Chtěl bych mu popřát, aby přece jenom se dokázal zlomit ten vývoj té situace," řekl Zdeněk Škromach ve zprávách TV Nova. 

Zákeřná nemoc Grosse uvěznila v jeho vlastním těle, nad kterým postupně ztrácí kontrolu. Zatímco loni touto dobou ještě svižně řídil své auto a chodil do kanceláře, teď ho musí nosit. Zvláštní druh sklerózy postupuje. A kdysi mocný je teď bezmocný.

Video Grossová o nemocném muži: Standa je odstraněný od rodiny! - David Turek, Jan Brunclík
Video se připravuje ...

Gross trpí nevyléčitelnou amyotrofickou laterální sklerózou, zkráceně ALS, při které člověku odumírají nervové buňky, nemocný se přestane hýbat a mluvit. Podle Novy Gross už neopouští svůj dům na okraji Prahy.

"V tuto chvíli je potřeba oprostit se od politických záležitostí a popřát rodině především hodně vnitřní síly," řekl Nově Jiří Ovčáček, mluvčí prezidenta Miloše Zemana. Právě Zeman byl Grossovi na svatbě. Zemanův dříve přátelský vztah ke Grossovi však poznamenala prezidentská volba v roce 2003, v níž tehdy Zemana nepodpořili ani všichni zástupci ČSSD a on z toho pak vinil mezi jinými právě i Grosse. 

Gross se přitom v roce 2004 ve svých 34 letech stal nejmladším premiérem v historii ČR a také nejmladším předsedou vlády v zemích EU. Po osmi měsících však kvůli skandálu kolem svých majetkových poměrů podal demisi a posléze odešel i z politiky. Poté se živil jako advokát.

 

Video Zprávy: Gross už přestává i mluvit! A návrat kuchtíka Hrušky před kameru! - Redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

honza54.. ( 19. března 2015 06:56 )

Škromacha po ránu viděti smůlu míti

tina.vitaskova ( 19. března 2015 04:51 )

Důležité je, že je kři šťálově čistý

router88 ( 18. března 2015 23:35 )

ty zdejší kydy

nicnezpravda ( 18. března 2015 23:07 )

nebo zlatokopky,např. Ochotská pořád se chlubí tu drahým domem,tu botami nebo kabelkami...je úplně posedlá ukazovat svoje (nebo spíš Rosolovo) bohatství..

babapsi ( 18. března 2015 22:54 )

ano, to je pravda, mnozí z nich by řekli, že jim závidíme, ale jsou to vlastně duševní chudáci, závislí na penězích, hlavně samozřejmě ti, kdo je získali nepoctivě, což je většina ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa