Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rittig vzkázal Babišovi: Známe se dlouho, tak neplácej nesmysly

Ivo Rittig na dnešní procházce Prahou, po které poslal vzkaz Andreji Babišovi
Ivo Rittig na dnešní procházce Prahou, po které poslal vzkaz Andreji Babišovi  (Autor: Foto Blesk - Ladislav Křivan)
Autor: simao - 
3. dubna 2014
18:03

Obviněný lobbista Ivo Rittig je na Twitteru čilý jako rybička. Neváhá prozradit detaily ze svého zatčení, pochlubit se výhledem na monacký záliv, ale ani navézt se do státního zastupitelství, či dokonce druhého muže české vlády. Pustil se totiž do Andreje Babiše. Miliardář, se kterým se prý zná dlouho, plácá nesmysly. Proč a co na to říká Babiš? 

Ivo Rittig objevil Twitter a jeho příspěvky se stávají hojně diskutovanými. "Počítej tak patnáct kukláčů na jednoho, je nás pět a dvakrát za sebou. Kdyby poslali koresponďák, přišli bychom na čas," popisoval třeba své nedávné zatčení kvůli kauze údajně předraženého tisku jízdenek pro Pražský dopravní podnik.

Rittig však prostřednictvím Twitteru také popichoval dozorujícího státního zástupce ze své kauzy Adama Borgulu, kterému spolu s právníky "usoudí zadek", či zdravil z Monaka, kde má trvalé bydliště a kam odletěl nedlouho poté, co mu soud vrátil zadržený pas.

Obviněný podnikatel ale reagoval i na kritiku ze strany dalšího muže z byznysu - Andreje Babiše. Současný ministr financí se při včerejším setkání s novináři pustil do lobbisty Rittiga kvůli hospodaření pražské Nemocnice na Homolce.

Když prý chtěl předchozí ministr zdravotnictví Martin Holcát zjistit, kam peníze Na Homolce tekly, nezdařilo se mu to, poukázal Babiš. "Vše tam ovládal Rittig," tvrdil vicepremiér podle Parlamentních listů. Rittigova reakce na sebe nenechala dlouho čekat. "Ahoj, na to, jak dlouho se známe a co máme spolu za sebou, bys nemusel plácat takové nesmysly. Čau Ivo," vzkázal dnes Babišovi přes Twitter Rittig.

Babiš však nedal Rittiga do souvislosti s touto nemocnicí poprvé. "Jsme v úplně absurdní situaci, kdy ministr zdravotnictví nemůže kontrolovat dceřinou společnost nemocnice Na Homolce, protože páni na Homolce si z toho asi udělali svoje ryto. A pokud vím, tak právě dneska zatkli vašeho kmotra, který to na Homolce organizoval a který se dostal do fáze, že řídil celou ODS," řekl Babiš podle Parlamentních listů v únoru v momentě, kdy Rittiga odvedli na výslech poprvé.

K dnešnímu Rittigově útoku s "plácáním nesmyslů" však Babiš řekl, že jej neviděl, i když Rittiga skutečně zná. "Známe se z tenisu z Prostějova velice dlouho," napsal Blesku Babiš. Na Twitteru na Rittigův atak nereagoval, ačkoli také šéf ANO je na této sociální síti poměrně aktivní, viz. jeho zatím poslední tweet z konce března.

ipsace ( 4. dubna 2014 04:52 )

Doufejme, že se Babiš nespřáhne s Ivoškem a už ani na tenis s ním nepáchne a že se od starého kámoše totálně odpoutá a začnou takové Ritt-sv_ně zavírat !

beda888 ( 3. dubna 2014 20:33 )

Ti redaktoři Plesku jsou fakt dementi. Protože by měli vědět, že není RYTO jako RITO.

moiaza ( 3. dubna 2014 19:47 )

Všichni stejní! Jeden větší zloděj než duhý. Kapři si sami rybník nevypustí.

japos22 ( 3. dubna 2014 18:55 )

Postupujeme, ale v molochu všechno trvá déle než jsem čekal. - Babišu, ty jsi blb - ale blbci ti to žerou - a cos myslel ty bláhový

marmat ( 3. dubna 2014 18:15 )

RITTIG se jezdí do Prahy producírovat a Babiš odpověděl odkud se znají... A co by mělo bývalému vekslákovi ještě dělat radost ?- na tenise se potkávaj různí VIP a hrajou si své turnajíčky o flaštičky i zájezdíčky, řeší se jakási tenisová "úroveň" a protislužby

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa