Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Klaus je jako Krysař: Exprezident nalákal odepsané politiky!

Autor: vr - 
28. srpna 2013
05:01

Bývalý prezident Václav Klaus (72) dle informací Blesku chystá nové pravicové hnutí a kandidaturu do Poslanecké sněmovny. A stejně jako bájný Krysař i on svojí píšťalkou zhypnotizoval politické veterány, kteří by bez něj byli nejspíš na odpis…

Včera se ke Klausovi, o kterém se spekuluje i jako o kandidátovi na předsedu vlády, přihlásil také jeho spojenec, poslanec Pavel Bém (50, ODS). „Musí se jednat o integrační proud, pravicové hnutí. Václav Klaus v něm je více než osobností či charismatickým lídrem,“ napsal na ParlamentniListy.cz. „Takový projekt samozřejmě budu podporovat všemi zdravými a legitimními prostředky,“ míní.

Bémovy ideály

Exprimátor Prahy Bém sice z ODS neodchází, chce ale, aby se sami »modří ptáci« připojili k zakladateli Klausovi. Jinak to prý bude jejich konec! Jde o ideály anebo záchranný kruh? Prý to první! Sám Bém by totiž za klausovce nekandidoval. „V této chvíli se plnohodnotně věnuji odborné profesi lékaře a nemám v úmyslu to měnit,“ napsal Blesku.

Chtějí se zachránit?

Je ale otázkou, zda by byl volitelný – jak na veřejnosti, tak v ODS ho zdiskreditovalo přátelství s lobbistou Romanem Janouškem (45). Stranu musel dokonce na čas opustit. A na štíru jsou na tom i ostatní duše, které se rozhodly jít za Klausem. Vrátí je na vrchol, anebo je stejně jako Krysař uvrhne do propasti?

Kdo všechno bude nejspíš následovat Klause?

Boris Šťastný (43, exODS)

Tento poslanec je expert na zdravotnictví a věrný přítel Václava Klause – nechybí na jediné jeho akci. Navzdory své viditelnosti a patnáctiletému působení v ODS, kterou opouští, však nedosáhl na klíčové funkce v celostátní politice.

Pavel Bém (50, ODS)

Loď neopustil, ale i díky jeho slovům kritiky se teď kymácí. Chce, aby celá ODS šla za Klausem. „V opačném případě se obávám, že zmizí z politické mapy podobně jako ODA, Unie Svobody a řada dalších,“ napsal Blesku politik.

Mirek Topolánek (57, ODS)

Je to trochu s otazníčkem. Kdysi Klaus o expremiérovi prohlašoval, že je »prázdný a falešný«. Šéf hnutí ANO 2011 Andrej Babiš (58) však tvrdí, že spolu o víkendu hráli tenis. „Už to mezi sebou upekli a jdou do voleb,“ napsal.

Jana Bobošíková (48, SBB)

Šéfka Suverenity se netají tím, že bude kandidovat kamkoliv. Naposledy se to nevyvedlo při přímé volbě prezidenta. Slavná je také svým obdivem k Václavu Klausovi a je snad nejhlasitější propagátorkou jeho návratu do aktivní politiky.

Vlastimil Tlustý (57, exODS)

Exministr financí za ODS měl v politice slibně našlápnuto, pak ale přišly skandály a nakonec byl vyloučen ze strany. K souladu s Klausem jej prý nyní vede »zdravý rozum«. „Chci být součástí týmu. O kandidatuře nesním, ale ani se tomu nevyhýbám,“ napsal Blesku.

Legenda o kouzelné píšťalce

Vznikla v německém městě Hamelnu, které se ve 13. století mělo potýkat s přemírou krys. Neznámý muž alias »Krysař« je pomocí své kouzelné píšťaly dovedl až do řeky Vezery, kde se utopily. Jiné legendy mluví o srázu. Radní mu ale odmítli vyplatit tučnou odměnu a Krysař se pomstil tak, že svojí píšťalou nalákal 130 místních dětí do útrob smrti…

rukka ( 29. srpna 2013 17:41 )

Bobošíková je vychcaná - kandidovala za několik stran na prezidentku a do EP se nechala zvolit za podvodníka(stát, neboli my jsme za něj zaplatili 10mlrd. sekyru za CET221) Železného a toho pak kopla do prd... . Bém mimo jiné omylem špatně sepsal smlouvu na tunel blanka a omylem provařil miliardy korun, některé do jeho kapsy Topolánek společně s Dalíkem dojil stát na čem se dalo - kde tady mezi těma třema vidíš vlastním přičiněním úspěšný a bohatý - takhle umí zbohatnout i daleko větší trubka - nakrást z cizího

tarot666 ( 28. srpna 2013 14:29 )

No vida,ráno plno článků na oslavu TUNELÁŘE a odpoledne už nekandiduje...

milisch ( 28. srpna 2013 12:03 )

Ta maluvka je velmi vystizna (natesenej Stastny a uslintany Tlusty), a jeste bych tam rada videla osoby: J. Janousek, M. Richter a vedeni Prahy 11. A utopit, nebo otravit.

reeh ( 28. srpna 2013 11:53 )

Bobo mu dá polibek smrti a končí ..... http://vtipy.netroof.eu/item/13131/polibek-smrti/

tarot666 ( 28. srpna 2013 11:05 )

Při pohledu na Klause mě napadá fráze z Kurvahošigutentag-"Vyškrábéj mu voči a utop ho jako krysu...."

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa