Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Válka o korýtka je tu! Internet baví Bobofičák, agent Babiš i rozpuštěný Zeman

Autor: simao - 
28. srpna 2013
12:05

Miloš Zeman rozpustil Sněmovnu, cesta k předčasným volbám je volná. A je jasné, že tahle kampaň bude pro všechny pořádně rychlá a zběsilá. Příliš času přitáhnout voliče na svou stranu není. Jenže otázkou je, kolik lidí k volbám vůbec půjde. Mnoho občanů je současnou politickou situací znechuceno. Ale vždy se najdou tací, kteří se rádi na účet politiků alespoň pobaví. Čím? Třeba vtipnými kolážemi. Podívejte se na ně do naší galerie!

Už se perou! Už po sobě jdou! Předvolební kampaně jsou tu a je jasné, že i tentokrát budou pořádně útočné. Levice šije do pravice kvůli zkrachovalé Nečasově vládě a jejím chybám, pravice se zoufale snaží odvrátit volební debakl a zároveň se to na její straně barikády "mydlí" navzájem, kdy jiskry létají především mezi TOP 09 a ODS. Z Hradu se tomu směje prezident Miloš Zeman, který již stihl rozpustit Sněmovnu a chystá se oficiálně vyhlásit předčasné volby na 25. a 26. října. O přízeň voličů se mezitím uchází leckdo a miliony za mítinky, billboardy apod. budou létat komínem. 

Levicová fronta útočí

ČSSD přitom doufá, že má vítězství v kapse. V jejích řadách však panuje nejistota kvůli vztahu lídra Bohuslava Sobotky a místopředsedy Haška, který mu šlape na paty. Růžky vystrkují SPOZ Zemanovci. Rádi by do Sněmovny, když už mají zastání na Hradě. A podařilo se jim zlanařit do svých řad několik ministrů z Rusnokovy úřednické vlády v čele se šéfem vnitra Martinem Pecinou. Ale také třeba zpěváka Daniela Hůlku... KSČM si pak mne spokojeně ruce, na bedně by skončit měla a pere se dokonce o stříbro! Vládu levice přinejmenším potichu podpoří. A tak letošní mráz přichází z Kremlu.

Kulhající Topka a dávno mrtvá ODS

Pravicový prapor zatím nese vpřed poněkud kulhající TOP 09, která se snaží odrážet útoky na Miroslava Kalouska a Karla Schwarzenberga. Kníže přitom usilovně tvrdí, že není jen "Kalouskův maskot", jak jej pojmenoval prezident Zeman. Ať žije předvolební házení špíny na druhé, které čím dál tím častěji střídá plané sliby voličům... ODS však jako by boj o volební vítězství již předem vzdala. Mluví o nutné obrodě a zrození nových lídrů v dobách, až bude v opozici. Nesouhlasí s tím sice Janouškův kamarád Pavel Bém (ODS), ze strany však (prozatím) nevystupuje, ačkoliv hovoří o tom, že je ODS již dávno mrtvá...

Chystal se Bobofičák! Klaus však couvl

Do toho všeho se opět přimotal exprezident Klaus, kterému mnozí ještě nezapomněli novoroční amnestii. Chystal se spojit síly se Suverenitou Jany Bobošíkové. To by byl Bobofičák! Brzy se také našla řada pravicových politiků, kteří chtěli SUPR Klausovce následovat. Podle doktora Miroslava Macka však za Klausem nešly žádné velké politické osobnosti. "Ať se rozhlížím, jak se rozhlížím, zatím nevidím ani jednu. Jen trosečníky, kteří hledají další lehkoživné angažmá a doufají, že voličstvo zapomene na jejich zoufalou minulost," řekl Macek Parlamentním listům. Klaus ale nakonec politické odpadlíky zklamal. V těchto volbách kandidovat nebude.

Babiš. Andrej Babiš

Na výslunní se však derou i jiné malé politické strany s ne zcela jasnými záměry a ambicemi. O zelené voliče a "pravdoláskaře" se chce poprat Bursíkův LES (Liberálně ekologická strana), který podpořil i člen správní rady Knihovny Václava Havla Michal Horáček. Své kandidátky musí přitom strany odevzdat do 17. září. Bursík přitom chtěl spolupracovat s KDU-ČSL Pavla Bělobrádka, ta mu však řekla ne.

Jakékoli voliče by pak bralo ANO miliardáře Andreje Babiše, který se mezitím dál soudně brání, že se objevil zcela neoprávněně na seznamech StB ve slovenském Ústavu paměti národa. 

Bártovým Věcem veřejným hrozí, že se do Sněmovny nevrátí, LIDEM se o to po odchodu Karolíny Peake patrně již ani nebudou ucházet. Odvážnými výroky naopak hýří Tomio Okamura se svým Úsvitem, který chce prezidenta do čela vlády, odmítá nepřizpůsobivé emigranty a vůbec, s řadou témat se příliš "nemaže". No nebudou tyhle předčasné volby nakonec ještě sranda? Podle koláží ze sociálních sítí i stránek zdatného grafika Atea to už zábava je.

namoroman ( 29. srpna 2013 11:26 )

Voliči jsou znechuceni politikou-právě..., proto půjdou volit a bude jich víc než jindy,

salto ( 29. srpna 2013 08:20 )

...řádil...

salto ( 29. srpna 2013 08:19 )

To je krásný čtvrtek - andré... řádí jako černá ruka - inu jak říkal můj pantáta - na podzim se bláznům přitěžuje jak se máš ty modrá lůzo?

rescarot ( 28. srpna 2013 20:38 )

Prosím tě Mirečku, napiš si to na kus papíru než se zase ožereš.. Nejmenuješ se andreslawicky ale Miroslav Kalousek.. Nikdo jiný v tomto státě není schopen smolit pořád dokola takové krávoviny jako ty...

capitan_jorge ( 28. srpna 2013 13:45 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa