Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hušáka vyhodili ze Sazky: Dostane desítky milionů odstupné?

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, ap - 
7. června 2011
15:37

Aleš Hušák nezažívá nejlepší dny kariéry. V úterý mu zakázali vstup do Sazky, vyhodili z postu jejího šéfa a nechtějí mu ani vyplatit až 70 milionů, které má uvedené ve smlouvě jako odstupné. Z pozice generálního ředitele Hušáka odvolal insolvenční správce Josef Cupka. Jeho tisková mluvčí Lenka Tichá zároveň uvedla, že výkonný šéf Cupkova týmu Marek Biely současně omezil Hušákovi vstup do budovy Sazky.

Zůstává mu jen omezený přístup do přísně vymezených prostor sídla společnosti. Hušák nadále zůstává předsedou představenstva. Cupka Hušákovi také omezil většinu nadstandardních požitků, které vyplývají z jeho manažerské a pracovní smlouvy.

Navzdory slibu si vyplatil část platu

"Na základě právní analýzy správce shledal, že většina z nich byla poskytována v rozporu s dobrými mravy a to zejména za situace, kdy Sazka je v insolvenci právě vinou nekompetentních manažerských rozhodnutí," uvedla to Cupkova mluvčí Tichá.

Protože Hušák odmítl odvolání převzít osobně, bylo svěřeno k doručení poště. Cupka rovněž shledal, že Hušákovi byla vyplacena záloha na jeho plat generálního ředitele za květen, a to ještě před vyhlášením konkurzu a před převzetím společnosti insolvenčním správcem.

"Insolvenční správce prostřednictvím šéfa krizového týmu vyzval Aleše Hušáka, že pokud se chce svého platu vzdát, aby tak učinil prostřednictvím dokumentu se všemi právními náležitostmi," uvedla Tichá.

Nechtějí mu vyplatit zlatý padák

Cupka také pověřil právníky, aby zjistili, zda bude muset Sazka vyplatit Hušákovi i zlatý padák ve výši až 70 milionů, tak jak stojí v jeho smlouvě. "Odstupné v žádném případě vyplácet nebudeme dokud celou věc nepřezkoumají právníci. Již teď existují pochybnosti, zda je smlouva o odstupném právně v pořádku," uvedla pro Blesk.cz Tichá.

Ani kdyby se podařilo zatrhnout vyplacení odstupného, smutnit nemusí. Za 16 let v čele Sazky si díky štědrému platu, který s prémiemi dosahoval až k 30 milionům Kč ročně, přišel k pěknému majetku.

Většina pravomocí přešla na insolvenčního správce 30. května ve chvíli, kdy soud potvrdil vyhlášení konkurzu nad Sazkou.

crakazasecrak ( 8. června 2011 12:36 )

kdepak ,dneska se jim vychází vstříc,to jen obyčejným lidem mrazí výplaty na účtech...

libor123 ( 7. června 2011 22:19 )

Podle mě by manažeři kteří takto nechají zbankrotovat jeden z nejvýdělečnějších podniků neměli dostat ani korunu a ještě by měl jejich majetek propadnout ve prospěch věřitelů. A ne dostat ještě zlatý padák 70 mega. To je výsměch všem.

spajka ( 7. června 2011 20:33 )

se podívám na jeho ksicht,je mi blujno.Patří do basy,prase jedno tlusté,zlodějské.Jaký zlatý padák?Tam ať hledí vyplatit aspoň část věřitelů.

jabetynka ( 7. června 2011 19:48 )

.. na každého jednou dojde.. A kdyby spal ode dneška v base- tím by bylo učiněno spravedlnosti zadost.. A pro slavného pana generálního na doživotí.. A může si tam sebou vzít i toho svého osobního kuchaře !!

delavar ( 7. června 2011 18:08 )

Ešte za ,,socializmusu,,žil v prahe jeden ,,mimoriadne obľúbený,, politik menom Gustav H. Zabezpečoval tam hlavne uspokojovanie potrieb súdruhov s celého tzv.socialistického tábora.Často aj súdruh Brežnev v Moskve prehlásil:A nie súdruh!! Nie je problém! Pôjdeš do Prahy na Hrad,tam je taký skladník v silných okuliaroch-ten ti to vydá!!! Keď už nemal Brežnev svoje zuby,často spomínal to meno ,,skladníka,, s písmenkom š.Podobnosť čiste náhodná!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa