Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Šéf Sazky Hušák: Ostrovní sídlo a milionové příjmy

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Sandra Apostolidisová - 
11. května 2011
05:00

Sazka nevyplatila rekordní jackpot 103 milionů, což může během pár dnů znamenat její definitivní konec. Není to záměr? Nechce jen její šéf Aleš Hušák přepustit pole konkurenci? Samozřejmě nikoliv jen tak nezištně… Hušák hraje možná svou poslední velkou hru. Ostatně – on už si za šestnáct let neomezeného vládnutí v Sazce svůj obří »jackpot« vyplatil.

Ministerstvo financí se rozhodlo pozastavit Sazce loterijní licenci kvůli nevyplacenému rekordnímu jackpotu 103 milionů. Ta se může ještě zachránit. Nakrátko tím, že se odvolá. Definitivně tím, že jackpot doplatí. Překvapivě ale není jisté, zda Sazka vůbec něco udělá. Proč? Největší věřitelé – KKCG a PPF – mají jasno: Šéf Sazky Aleš Hušák prý společnost likviduje cíleně, aby tak uvolnil místo Pentě a její Fortuně. Ta spustí vlastní loterii už v červenci, kdy možná Sazka skončí.

„Rozhodnutí ministerstva je čerstvé, naši právníci budou řešit, co je pro Sazku nejlepší,“ sdělil Blesku mluvčí Sazky Jan Tuna. Ačkoliv by na Sazku mělo pozastavení loterijní licence katastrofální dopad, neplánuje jackpot jednorázově doplatit, aby tomu zabránila. „Jackpot se vyplácí postupně a vyplácet se bude dál,“ dodal Tuna. Kolik už šťastný výherce dostal, nechce prozradit. Prý zatím menší část.

Společnost KKCG ale tvrdí, že Sazka měla ještě minulý týden na účtech dostatek peněz, aby výhru vyplatila. „Pokud společnost ví, že vyplácení výher je podmínkou k jejímu fungování, mělo by se jednat o prioritu. Pan Hušák má ale zjevně jiné priority,“ řekl Blesku mluvčí KKCG Daniel Plovajko.

KKCG stejně jako PPF obviňuje Hušáka ze spolupráce s přímou konkurencí Sazky – Pentou, vlastníkem Fortuny. „Hušák se intenzivně stýká se zástupci Penty, což prostě není normální! Zjevně k tomu má nějakou motivaci, objevují se různé spekulace o tom, co Penta Hušákovi za jeho jednání nabízí,“ naznačil Plovajko. Stejného názoru je i PPF. „Pozastavení licence je vyústěním soustředěné činnosti Hušáka, který s plnou podporou Penty směřuje k rozvratu a zničení Sazky a k vyklizení prostoru pro konkurenční Fortunu,“ vyjádřil se mluvčí PPF Milan Tománek.

Nařčení největších věřitelů se Penta brání. „PPF i KKCG se již měsíce snaží o vstup do Sazky. Udělaly vše pro to, aby sabotovaly záchranný plán a dotlačily společnost k vyhlášení úpadku. Je proto nesmyslné, že se pokouší vinit Pentu za svoji zbabranou investici,“ uvedl mluvčí Penty Martin Danko.

Co všechno šéf Sazky získal

Vila na Menorce

Rozsáhlé sídlo s tříhektarovým pozemkem na Baleárech si pořídil v roce 2003 za 60 milionů korun, postupně dokupoval půdu a nyní má asi 80 hektarů. Desítky milionů dal také na zvelebení pozemku i vily. Hodnota sídla se nyní odhaduje na 120 až 150 milionů korun. Hušák je tu v té nejlepší společnosti. Sídlo tu má i ruský oligarcha Roman Abramovič. Hušák nedávno prozradil, že jeho sousedem je i nynější úhlavní nepřítel, ropný magnát Karel Komárek.

Plat 30 milionů ročně

Hušákův plat byl vždy tajný a neznal ho podle svých slov dokonce ani šéf dozorčí rady společnosti. Šéf Sazky si tak o svých odměnách rozhodoval zřejmě sám. Podle serveru Týden.cz si Hušák přišel na 15 milionů mzdy a 15 milionů odměn ročně, což je stejně, jako bere celá česká vláda! „Já o svých příjmech hovořit nebudu. Ale říkám otevřeně, jsem slušně placen, ale domnívám se, že jsem za to odvedl odpovídající práci,“ řekl k tomu Hušák. Na dluhy Sazky by tedy měl přispět!

Vila v Černošicích

Hušák vlastní i předválečnou vilu v Černošicích, kde mu sousedy dělají vlivní muži. Nejproslulejší byl asi uprchlý Radovan Krejčíř, který tu vlastnil vilu za 400 milionů.

Bentley

Hušák se vozí autem Bentley za 5 milionů. Sazka má celkem dva a Hušák tvrdil, že je z úsporných důvodů prodá. Později řekl, že to nejde.

Pozemky v Turnově

Kromě dalších nemovitostí má podle katastru nemovitostí Hušák i pozemky v Turnově o celkové výměře 6348 m2.

Hotel Expo

Hušákovi patří zhruba třetinový podíl v hotelu na pražském Výstavišti, který má 106 pokojů a noc pro dva tu vyjde zhruba na 3 tisíce korun.

Prague Marina

Bydlení v luxusním rezidenčním komplexu, kde byty stojí až 23 milionů, si Hušák pořídil začátkem ledna. Podle obchodního rejstříku tu má trvalé bydliště.

Kdo je Aleš Hušák (53)

* Vystudoval za komunistické totality práva.

* Do roku 1989 pracoval jako právník Restaurací a jídelen, kterým tehdy šéfoval Jiří Paroubek.

* Za minulého režimu spolupracoval s StB a nijak se tím netají. Ve svazcích figuruje pod krycími jmény Chapmann a Krakonoš.

* V letech 1990 až 1993 byl obchodním ředitelem Výstaviště Praha.

* Roku 1995 byl jmenován generálním ředitelem Sazky, kam se dostal přes funkci ekonomického náměstka v ČSTV.

* Prosadil stavbu megalomanské Sazka areny, která stála 10 miliard, zatímco v cizině obdobné stavby vyšly maximálně na 4 miliardy. Kvůli dluhům se Sazka dostala do insolvence.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

dagma9 ( 14. prosince 2011 01:18 )

Drastické, ale učinné. Havel už to má za pár, ale ti ostatní nás pořád ničej. Jo, ať si ty reformy s utahováním opasku pro chudý strčí někam. A to prej nezaměstnaný mají po dvou měsících zametat ulice nebo ďelat veřejně prospěšný práce zadara. Co kdyby je Drábek a Kalousek poslali zametat honosný sídla našich rádoby schopných podnikatelů,tedy těch zbohatlickejch zlodějů.

dagma9 ( 14. prosince 2011 01:10 )

Tohle si lidi rozhodně nevycinkali, to by se mělo vycinkat těm zlodějskem pacholkům.

dagma9 ( 14. prosince 2011 01:07 )

Úspěšný podnikatel prosím,ať se topí v penězích, ale ti co jen tunelujou a rozkrádaj.Kam nás tohle dovedlo nejenom Sazka je v krachu a jaký mají platy např. u dalších ztrátových podniků např. ČSDoprava a to stát dotuje. Chybí konkurence koleje jsou v hrozném stavu. Poslanci a politici takle to dál nejde probuďte se!!! Dopadnem jak Řecko jestli tohle rozkrádání nepřestane. Přestaňte už koukat na vlastní prospěch tady jde do tuhého.!!!Blesk informuje až je vymalováno.

zanussi ( 23. května 2011 22:23 )

a zase jedna drzka poctivyho biznismena

horak47 ( 21. května 2011 09:45 )

Vida co si lidi řvoucí na náměstích vycinkali,možná by dnes měli jít někam do kouta a tam si potichu,ale hodně nafackovat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa