Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Mafiánské praktiky? Takhle správce Sazky srazilo auto!

Autor: Sandra Apostolidisová - 
23. června 2011
11:47

INFOGRAFIKA: Role konkurzního správce Sazky není zrovna vděčná, tím spíš, že Josef Cupka »zametl« s dosavadním neotřesitelným vládcem Alešem Hušákem. Že by ale za to měl zažít ty nejhorší mafiánské praktiky? Jeho nehoda – jak Blesk včera upozornil – budí podezření. Vše vypadalo, jako by Rus za volantem stříbrného vozu cílil právě na Cupku. Ten včera nakonec také nabyl dojmu, že ho někdo mohl chtít zastrašit, a obrátil se na policii.

Blesk o zvláštních okolnostech Cupkovy nehody informoval už ve středu a včera je potvrdila i mluvčí Sazky Lenka Tichá: „Úterní incident doktora Cupky na Karlově náměstí se podle svědků nehodě nepodobal. Ruský řidič své auto zastavil před přechodem a rozjel se až ve chvíli, kdy byl pan Cupka zhruba v jeho polovině.“ Konkurzní správce ale v úterý nehodu neoznámil. Údajně proto, že nebyl zraněný a mohl se hned vrátit do práce. Policie ho však sama vyhledala.

Podivná nehoda budí pochybnosti

„Dopravní policisté muže ve středu dopoledne sami kontaktovali a zeptali se, zda chce nehodu hlásit. Nechtěl,“ popsala Blesku policejní mluvčí Eva Kropáčková. Podle jejích slov se mu to ale během pár hodin rozleželo v hlavě a přišel vše osobně nahlásit. „Nyní celou událost prošetřujeme,“ dodala.

Rusa by neměl být problém najít, Cupka si totiž prý opsal jeho průkaz.
Cupka včera už připouštěl, že se mohl někdo pokusit ho zastrašit. V posledních měsících si nadělal několik mocných nepřátel. Poté, co převzal otěže Sazky, překazil mnohým plány, ve kterých se točily miliardy.

„Událost se jeví zvláštně také proto, že má tým insolvenčního správce informace o chystané diskreditační kampani, která se na něj chystá. Měla by vypuknout příští týden,“ řekla Tichá. To, že v nehodě je zapletený Rus, budí pochybnosti. Už v roce 2007 ruský nájemný vrah zastřelil Hušákova řidiče. Podle policie to byl ale omyl.

Komu Cupka šlápnul na kuří oko

Martinu Ulčákovi
Šéf skupiny E-Invest je Hušákovým kamarádem a měl s ním plán, jak Sazku ovládnout. To mu ale Cupka překazil. Nic ale nenasvědčuje tomu, že by do jeho repertoáru patřilo podobné zastrašování.

Skupině Penta
Finanční skupina Penta měla zájem spolu s Ulčákovou firmou do Sazky vstoupit, což narazilo na Cupkův odpor. Je ale těžké uvěřit, že by se uchýlila k takto divokým praktikám.

930674:gallery:true:true

Aleši Hušákovi
Bývalý šéf Sazky proti Cupkovi, který ho zbavil funkce, vystupuje nejostřeji. Několikrát se ho pokusil zbavit právní cestou. Spojení s nehodou ale Hušák odmítá, naopak pochybuje, že se nějaká vůbec stala.

A co na to Aleš Hušák?

Exšéf Sazky napsal Blesku tuto esemesku:
„Je zvláštní, že člověk, který tvrdí, že ho údajně srazilo auto a vláčelo ho několik metrů, nezavolá hned policii, ale několik hodin poté začne konspiračními teoriemi zásobovat média. Policii vše oznámí až 2. den. Pusťte si Vrtěti psem. Včera jsem dostal průjem a také mohu konstatovat, že nemusel být zcela náhodný. Způsob, jakým se průjem odehrál, se standardnímu, běžnému průjmu podle svědků nepodobá.“

gogo ( 23. června 2011 22:35 )

jak najatý šofér popojíždí za tramvají v koloně vozidel a jak si zde udělá prostor tak, aby ausgerechnet přesně před ním vstoupil dotyčný do jízdní dráhy a on ho pak "opatrně" srazil ??? To je prakticky podle mne neproveditelné...

guppy ( 23. června 2011 14:11 )

nechci bejt sprostej, ale redaktoři tohohle tragického listu by zasloužili zavřít

anelam ( 23. června 2011 12:55 )

Já zas někde četla že rus ani nezastavil,Cupka se otřepal a šel dál No toto mně taky nejde do hlavy Jak mohl opsat průkaz?

e.44 ( 23. června 2011 12:29 )

"Rusa by neměl být problém najít, Cupka si totiž prý opsal jeho průkaz." Tak jestli šlo o mafii, tak ten průkaz byl zaručeně pravej

Zobrazit celou diskusi