Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Drzá Bártova nahrávka: Havel umře do půl roku

Video se připravuje ...
Autor: Oldřich Tichý, Kbali - 
12. května 2011
18:42

Prezident zničil řadu lidí. Udělá, co mu řeknu. Můžeme mít i Havla. Ten ale bohužel do půl roku umře. To všechno jsou slova klíčových lidí Věcí veřejných v čele s Vítem Bártou, která zazněla na stranické poradě. Jenže – jak už je u VV zvykem – někdo ji tajně nahrál a dal na internet. Je to podobný nářez, jako pověstná nahrávka Kristýny Kočí, na které mluvila o tom, jak s Petrem Tluchořem z ODS chystala stranický puč.

Nově zveřejněná nahrávka je z březnové porady VV. Tedy ještě z doby před vládní krizí. Zúčastnila se jí proto třeba i později vyloučená Kočí. Diskuse se točila hlavně kolem toho, kdo má kandidovat na předsedu strany. Účastníci se nijak netajili tím, že nepřítomný Radek John je jen loutka.

„Sám Klaus tě vyzval, aby ses stal předsedou. Tak jestli ho chceš ignorovat…,“ říká Bártovi poslanec Viktor Paggio. „On se úplně Radkovi vysmívá,“ dodává Kočí. Oba mluví o tom, jak se Václav Klaus při jednom jednání údajně přeřekl a nazval předsedou Bártu místo Johna. Bárta pak obratem vypálí svůj pohled na prezidenta.

„Prezident zničil Pavla Béma, prezident zničil spoustu lidí, kteří tu byli. Tomu prezidentovi nejde naskakovat na všechno,“ říká na záznamu kolegům. Netají se ani tím, že s Klausem konzultuje aktuální situaci v politice. „Píšu mu, co on na to, a on místo toho, aby mi řekl dobrý, špatný, se mě zeptá, jestli jsem si ráno přečetl jeho článek v Mladé frontě. On je prostě jako sebestřednej… Dveře mám otevřený kdykoliv k němu. A když mu řeknu, že má něco todle, tak on to udělá, protože za tím vidí nějaký svůj efekt,“ rozpovídal se Bárta.

John je podle něj užitečný, aby Věcem veřejným otevíral cestu ke Klausovu předchůdci Václavu Havlovi. „Ta linka John-Havel velmi dobře teďka funguje. Z toho může být zajímavá podpora. A můžeme mít oba dva ty prezidenty,“ tvrdí na nahrávce Bárta.

Někdo z dalších účastníků schůzky, který není po hlase jasně identifikovatelný, na to obratem reaguje: „Havel do půl roku umře, bohužel.“ Hlavními soupeři ve volbě předsedy by podle účastníků schůzky měli být John a Bárta.

„Jediný duel, který má smysl, je Vítek a Radek,“ opakuje svůj názor několikrát Bártova manželka Kateřina Klasnová. Vyjádření Víta Bárty a dalších účastníků schůzky se včera nepodařilo získat. Telefon nezvedl ani Radek John, o kterém se ostatní v jeho nepřítomnosti bavili.

CELÉ NAHRÁVKY SI MŮŽETE POSLECHNOUT ZDE:

" target="_blank">Část 1.

" target="_blank">Část 2.

" target="_blank">Část 3.

" target="_blank">Část 4.

pavucinka ( 19. května 2011 12:04 )

pro každého v této společnosti jsou "staré dobré časy" něco jiného. Možnost rozkrádat a tunelovat,nebo komunisti? Zdá se, že špatně užívaná zbraň zraňuje samotného majitele. Plevel dusí plevel a tento národ už na nějaké změny k lepšímu sám nestačí. velký bratr má sám značné problémy a nakonec nám vše ještě komplikuje starostmi o bezpečnost.Měli bychom se učit od Číny a přiklánět se tam.jenže komu se chce pracovat?Mladí už nchtějí,odnaučili jsme je to. Chtějí jen vydělávat.

12356 ( 17. května 2011 17:05 )

Z Mlade Fronty se stava bulvarni zumpa.

12356 ( 17. května 2011 17:04 )

Mne by zajimalo jak se amoralni politici dostavaji do cela naroda. Kdo je voli? Oni sami sebe a nebo je voli obcane?

12356 ( 17. května 2011 17:01 )

jaramilo, jen tak pro zajimavost, kterou stranu jsi volila?

crakazasecrak ( 17. května 2011 12:51 )

už aby to bylo...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa