Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šéfka Dobešova kabinetu: Jsem jako Bill Gates!

Autor: jos, Pavlína Kosová, Eva Hofrichterová - 
18. února 2011
05:00

Tomu se říká nadstandardně dobrý vztah se šéfem. Ministr školství Josef Dobeš (46, VV) podle MF Dnes napsal za šéfku svého kabinetu Janu Machálkovou (30) seminární práci do školy. Práce totiž nese digitální stopu, na které je jako autor uveden Dobeš. Podle mnoha kritiků navíc Machálkové vzdělání nestačí na vedení kabinetu ministra školství. To ona sama ale důrazně odmítá. "Bill Gates také nemá vysokou školu," přirovnala se k jednomu z nejúspěšnějších lidí planety.

Na Dobeše a Machálkovou se sypou skandály ze všech stran. Nejdříve prasklo, že tato studentka třetího ročníku soukromé vysoké školy Jana Amose Komenského, která na ministerstvo nastoupila v listopadu a nemá žádné manažerské zkušenosti, dostala vánoční odměny 110 tisíc korun. To všechno k platu 35 tisíc korun. Teď panují pochybnosti o jejím studiu.

Z dokumentů, které má MfD k dispozici, vyplývá, že seminární práci psal sám ministr. Machálková ji pak opatřila jen náležitými grafickými údaji a předala svému vyučujícímu. Machálková si za autorstvím své práce stojí. Podle ní se jí někdo mstí za to, že na ministerstvu šetří. „Když saháte lidem na nepoctivé příjmy, mohou se mstít,“ řekla. Autorství práce popírá i Dobeš. "Napsal jsem k tomu své připomínky, uložil a odeslal,“ tvrdí.

Bill Gates v sukni

To, že Machálkové vzdělání podle mnoha kritiků nestačí na vedení kabinetu ministra školství, ona sama důrazně odmítla. "Bill Gates také nemá vysokou školu a myslíte si snad, že dělá svou práci špatně?" Přesně to odsekla na dotaz novinářů ze serveru ceskapozice.cz.

Pan ministr a krásná šéfka kabinetu

Spolupráce Josefa Dobeše (46) s Janou Machálkovou (30) spustila lavinu spekulací o jejich vztahu. Blesk se tedy ministra na jeho půvabnou podřízenou zeptal.

Proč jste vybral jako šéfku svého kabinetu zrovna Janu Machálkovou?

„Má odvahu na některé věci, na které její předchůdci odvahu neměli. Má odvahu jít do věcí a pojmenovat je napřímo a nebojí se zodpovědnosti za tyto věci.“

Myslíte si, že tuto funkci může dobře vykonávat, i když nemá vysokou školu ani praxi na obdobné pozici?

„Ona letos končí jako bakalář a nepochybně bude asi pokračovat. Má téměř dokončený první stupeň bakalářského vzdělání. Tohle beru. Ta výjimka je tu na místě.“

Je to záměr, že se na ministerstvu obklopujete pohlednými ženami?

„Já se přiznám, že každá žena je něčím krásná. Já tam mám paní sekretářku Alenku, která je krásná, které není 20 let, a nemám s tím problém. Takže není mým výběrovým kritériem pohlaví, věk, vzhled.“

Řekl jste, že tato témata vás mají zdržovat od přípravy státních maturit. Víte, kdo by na tom měl zájem?

„Těch témat je mnoho, od Sazky, jasného postoje ke státním maturitám, srovnávacích zkoušek... Zeštíhlování sítě středních škol je velké výbušné téma. To může být pro někoho nepříjemné. Kdybych se pouštěl do těchto analýz, tak se zdržuji od práce.“

komentator ( 21. února 2011 10:05 )

Proč vedení strany VV (Věci vychcané) toho profláklého Dobeše již dávno neodvovaly? Proč Nečas toleruje dobešovy ptákoviny? Tak se chová ministr školství?

golf33 ( 20. února 2011 21:27 )

Krátce piˇ.u.

muchojka ( 20. února 2011 09:47 )

....ZNAS TO-JAKO V DETSTVI-JA NA TEBE A TY NA MNE!!!!S TIM NIC NENADELAME,BOHUZEL...

muchojka ( 20. února 2011 09:44 )

..TAK TO ONA BY MUSELA BYT HLEMYZD,JESTLI TA JSI 15KRAT CHYTREJSI..!!!! A PODLE TVEHO MOZKU-TY JESTE MUSIS ZAMESTNAVATELI PLATI,ABY TE TAM VUBEC MEL!!!

komentator ( 19. února 2011 13:47 )

Lidi se nechali napálit stranou VV (Vychcaní Volové?)? Je dobré si pamatovat jak John, Bárta, klasnová, Dobeš slibovali před volbami prosadit slušnost, férovost, serioznost do politiky!! Nebláboli profláklí Véčkaři něco o novém politickém stylu? Názorně nám to předvedl Bárta, který lhal jako když tiskne, když popíral, že jeho Bezpečnostní agentura ABL sledovala poloitiky a občanské aktivisty, jejich rodiny, včetně dětí! A pak se musel nečasovi za své lži omluvit!! Nyní něco podobného další Bretschneidr z Bezpečnostní agentury ABL Dobeš. "Své přítelkyni" Machálkové, která nesplňuje základní kvaliifkační předpoklady, dá jednu z nejvyšších funkcí na ministerstvu školství. Navíc ji dává statisícové odměny za "celoroční práci" i když nastoupila na ministerstvo až v listopadu 2010. To je síla!! Dobeš, Bárta, John musí považovat lidi za blbce, pokud si myslí, že si lidi nechají vymývat mozky různými bláboly Véčkařů!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa