Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dobešův favorit Bátora: Má extremistickou minulost

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: jos - 
23. února 2011
08:29

Ladislav Bátora (59), který má za sebou extremistickou minulost, má od 1. března nastoupit na ministerstvo školství jako Dobešův první náměstek. Radek John Dobešovi doporučuje, ať si rychle sežene životopis tohoto kontroverzního muže.

Ladislav Bátora vešel ve známost veřejnosti, když kandidoval za extremistickou Národní stranu. Nyní má vystřídat ve funkci Dobešova náměstka Evu Bartoňovou (ODS).

Bátora (nyní šéf euroskeptické Akce D.O.S.T.) má mít na ministerstvu školství na starosti rozpočet, ekonomiku, správu a dokonce i čerpání fondů EU. V rámci této agendy ministerstvo spravuje 130 miliard.

Bátora za Národní stranu kandidoval ve volbách do Sněmovny v roce 2006. Kontroverzní strana na sebe upoutala pozornost třeba návrhem na „dobrovolný přesun Cikánů do země zaslíbené“. Tehdejší šéfka strany Petra Edelmannová též zpochybňovala historii internačního tábora pro Romy v Letech u Písku.

Tiskový odbor školství zatím jmenování Bátory označil za spekulativní. Dobeš bude personální změny ještě konzultovat s koaličními partnery. Podle serveru novinky.cz zdvíhá varovný prst před Bátorou i šéf VV Radek John. Být na Dobešově místě, tak by si prý sháněl Bátorův životopis, uvedl John.

redsona ( 25. února 2011 17:32 )

A to si pan Bátora chce vystěhovat svoji vlastní rodinu do zahraničí? A on sám odjede kdy?

marast ( 24. února 2011 16:59 )

Pane Paroubku, snažte se chovat aspoň trochu slušně. Jinak to, o čem píšete spíš platí na Dluhoslava Sobotku (mimochodem taky bez vychování, viz to co předváděl u soudu). Navíc jeho výroky a plány při jeho projevech se slovem ani nedají vyjádřit.

komentator ( 24. února 2011 09:16 )

to posere. Jsem zvědav jak zareaguje Nečas? Asi vyrazí Dobeše i tu kandidaturu Bátory

monster13 ( 23. února 2011 22:32 )

nemyslím si, že to bude on a nevím, kde bere Blesk tu jistotu, že ano...spekulace

ruisendaal ( 23. února 2011 22:00 )

že tam Láďa Bátora krásně zapadne!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa