Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Ministr Dobeš napsal seminárku za svou asistentku

Ministr školství Josef Dobeš
 (Autor: Blesk.cz)
Autor: ap - 
17. února 2011
10:00

Ministr školství Dobeš (VV) má Janu Machálkovou rád. Dal jí 145 tisíc odměny a ještě jí pomáhal podvádět při studiu. Za Janu Machálkovou, která vstoupila do podvědomí vysokou odměnou, kterou jí ministerstvo nedávno přikleplo, napsal seminární práci. Ta ho navíc oslavuje.

Ministr školství by měl mimo jiné dbát na dodržování pravidel vysokoškolského studia. Podle zjištění iDnes.cz však ministr Dobeš dělal pravý opak. Pomáhal své podřízené Janě Machálkové podvádět při studiu na vysoké škole. Měl za ni psát seminární práci.

Útok na mou osobu

Z dokumentů, které má server k dispozici plyne, že zápočtovou práci na téma "Politická komunikace ministra Josefa Dobeše" psal za Machálkovou sám Dobeš. Svědčit o tom mají digitální stopy dokumentu, kde je jako autor podepsán Josef Dobeš.

Dalším důkazem je i název firmy, která vlastní počítač, na které ministr chvalozpěv na sebe psal. Jde o personální agenturu Retail Formation, která úzce spolupracuje s bezpečnostní agenturou ABL, v níž Dobeš před vstupem do vlády pracoval.

Samotný Dobeš svůj podíl na práci své podřízené nevysvětlil. Serveru pouze sdělil, že jde o osobní útoky na jeho osobu, "které jen mají odvést pozornost a zdržovat mne v klíčovém úkolu, což je příprava státních maturit."

Dobře placená Machálková

Samotná Machálková tvrdí, že práci psala sama. Za svou loajalitu je nakonec dobře placená. Za práci pro Ministerstvo školství jí Dobeš nedávno přiklepl odměnu ve výši sto tisíc korun.

Práce ředitelky kabinetu ministerstva školství, kterou nyní bude prověřovat vedení soukromé školy UJAK, kde Machálková studuje, ministra Dobeše oslavovala. Celá je o tom, jak skvěle zvládá Dobeš řešit problémy školství.

 

 

 

smrtihlav ( 18. února 2011 16:37 )

Je to blbost největší...Četl jsem to na iDnes, článek z dílny Kmenty...ten chce snad získat ceny za trapnou žurnalistiku a to slovo žurnalista je pro něj ještě pochvala.

gogo ( 18. února 2011 08:39 )

Bulvár je jedna z posledních pojistek, které se mohou darebáci a podvodníci trochu mediálně obávat. Pokud mají ještě nějaké svědomí. Což ve většině případů již zcela chybí... Jsem zvědav, jak se tato "aférka" opět zamete pod koberec. Asi jako všechny předešlé. Od Čunka přes Plzeň a Drobila až k tomuto trapnému ministříkovi .... Dnes se již nikdo nestydí a nikdo není hnán k žádné odpovědnosti..

marast ( 18. února 2011 08:37 )

Pořád píšete to samé. Ale je opravdu hnus, čeho je ODS všeho schopna. A panu Bártovi se divím, že se vůbec omlouval, navíc jak o tom mohl vědět jako majitel firmy? Prostě nemá šanci vědět o každé prkotině.

mathony ( 18. února 2011 08:07 )

souhlasím lidé ve vládě Nečase hrůza a výsměch obyčejným lidem kradou stále dál a i to málo co zde zůstává bude pryč

komentator ( 17. února 2011 23:43 )

Kmenta (MFDnes) odhalil špiclování politiků Agenturou ABL! Nezatloukal Bárta, že Agentura ABL nešpiclovala politiky? Neobvinil Bárta (křivě) MFDnes za "šíření lži a pomluv o ABL a o Bártovi týkající se špiclování politiků? Nedal Bárta čestné slovo Nečasovi, že Agentura ABL nešpiclovala politiky? Nemusel se Bárta pod tíhou důkazů (FAKTURY za ŠPICLOVÁNÍ ve výši cca 250 tisíc korun!)písemně omluvit Nečasovi za "nepřesnou informovaci " (tj. lež)o špiclování politiků? Co je horší špiclováni byli nejen politici a občanští aktivisti ale rovněž jejich rodiny, včetně dětí, což je obzvlášť odpudivé!! Vy věříte lidem, kteří lžou jako když tiskne? Lidem, kteří dávají čestné slovo na počkání a pak toto čestné slovo bez mrknutí oka poruší! Teď z jiného soudku! Dle zprávy ČTK ekonomičtí ministři tj. i Véčkaři dnes odsouhlasili 20% daň z přidané hodnoty i na léky, poptraviny (výjimka chléb, mléko, ryby, zelenina, dětská výživa) a na základní služby! Nepodrazili Véčkaři znovu své voliče? Doporučuji přečíst si komentáře syympatizantů Véčkařřů, kteří nemůžou přijít vedení strany VV na jméno. Kromě tvrdé kritiky vedení strany VV uvádějí, že již nikdy nebudou volit VV, která znovu své voliče podrazila!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa