Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Bárta odměnil 'hrdinu', že nevzal úplatek

Ministr Bárta nevidí na stotisícových odměnách pro úředníky nic špatného. Sám takové dává
Ministr Bárta nevidí na stotisícových odměnách pro úředníky nic špatného. Sám takové dává  (Autor: Jiří Černohorský)
Autor: šim - 
26. února 2011
13:41

Ministr dopravy Vít Bárta (VV) nevidí nic špatného na stotisícových odměnách pro úředníky. „Sám jsem dal sto tisíc úředníkovi, který odmítl přijmout stotisícový úplatek,“ řekl v rozhovoru pro deník Právo ministr a vyslovil stoprocentní podporu ministru školství a svému spolustraníkovi Josefu Dobešovi, který je právě za vysoké odměny a nejen za ně v současnosti kritizován.

Stotisícové odměny jsem rozdával už dřív a není to věc, za kterou se stydím,“ pronesl Bárta s tím, že úředník, který byl odměněn za to, že nevzal úplatek, dostal odměnu před deseti dny. Nemělo by být snad automatické, že se ministr obklopí takovými lidmi, kteří úplatky brát nebudou, než je pak za jejich odmítnutí takto výjimečně odměňovat? Jako by snad bylo odmítnutí úplaty hrdinským činem a ne samozřejmostí...

Kritiku Dobeše, že peníze, které ušetřil propuštěním zaměstnanců, rozdal, a tedy vlastně nic neušetřil, odmítá. „Pokud každý ministr na svém úřadě škrtá a na konci roku mu zbudou peníze na odměny, tak ty peníze má vrátit Kalouskovi?“ podivuje se Bárta.

Jediné, co Dobešovi vytknul, byly předražené fotografie pro reprezentační účely, za které si fotograf celebrit Ondřej Pýcha naúčtoval a Dobešovo ministerstvo zaplatilo 70 tisíc korun. Podle Bárty se sice jedná o prohřešek, rozhodně ne o záležitost, pro kterou by měl být ministr odvoláván. To by prý bylo „velmi ubohé“. Bárta prohlásil, že za Dobešem stoprocentně stojí.

Dobeš za fotografie schytal od předsedy VV Radka Johna pěkně ostrou kritiku. „Ty musíš bejt úplnej de…, když nevíš, že focení nestojí 70 tisíc korun,“ křičel podle MF Dnes na Dobeše John.

Krteek ( 2. března 2011 07:24 )

To se nám to rozdává. Z cizího krev neteče!!!!!!!!!!!!!!!

honza33 ( 28. února 2011 12:15 )

Tak má to svůj smysl...tímto se úředníci naučí, že pokud nepřijmou úplatek, tak o nic nepřijdou...pořád lepší, než tu dávat prostor korupci.

oldedek ( 28. února 2011 11:00 )

Vítku, je mi 65 let a nikdy jsem taky nevzal úplatek, doufám, že na mě taky nebudeš škudlit a pošleš mi taky ňákou korunu ... Pevně doufám, že to nebude ho*vno !!!

martha987 ( 27. února 2011 20:31 )

Nápodobně

hugu ( 27. února 2011 20:17 )

V tom se příliš neshodnem a protože nemám co dodat přeji hezký zbytek neděle.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa