Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Těhotná šéfka Dobešova kabinetu zkolabovala

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: šim - 
26. února 2011
15:10

Stotisícově odměněná šéfka kabinetu ministra školství Josefa Dobeše (46, VV) Jana Machálková (30), která je v šestém měsíci těhotenství, zkolabovala a je v nemocnici.

Těhotná Machálková je hospitalizována kvůli krvácení od pátečního večera. Jako první o tom informovaly ParlametníListy.cz, které citují nejmenovaný zdroj přímo z ministerstva.

Machálková se 'proslavila' tím, že po třech měsících práce pro ministra Dobeše dostala odměnu 110 tisíc korun. Dobeš to zdůvodnil tím, že se jí povedlo zeštíhlit personální obsazení ministerstva. Dokázala to opravdu bravurně nato, že nemá žádné manažerské zkušenosti a teprve končí bakalářské studium. Co tím Dobeš ušetřil na platech, to pak rozdělil mezi své pracovníky.

Jen co Dobeš setřel pot z čela, že odměny jakžtakž vysvětlil, zapotil se znovu. Deník MF Dnes napsal, že má důkazy o tom, že Dobeš za Machálkovou napsal seminární práci, která Dobeše velebí a popisuje ho jako jednoho z nejvýraznějších a nejúspěšnějších ministrů Nečasovy vlády. Dobeš to 'vysvětlil' tak, že práci jen připomínkoval. Pak se rozvzpomněl, že do ní něco možná dopisoval.

Machálková je ve třetím ročníku soukromé vysoké školy Jana Ámose Komenského.

leontieen ( 5. března 2011 15:45 )

Na UJAK je i reklama na pražských tramvajích.

leontieen ( 5. března 2011 15:44 )

Ano, ale JM jim krásně nahrála svými výroky, ona si svým chováním o takové zacházení tak trochu řekla. Proč by toho ti pisálci nevyužili, když jim svým arogantním chováním, hloupostí a názory nahrála. Oni vědí, že tato kauza jim prodá noviny.

leontieen ( 5. března 2011 15:40 )

Vám uniklo, že Dobeš si vymyslel srdcervoucí pohádku pro média a ovčany. Ve skutečnosti se jednalo o přesun peněz z projektů do kapes jeho spřízněných duší a vy jste mu to zbaštila. Za prvé vám uniká rozdíl mezi soukromým a státním. Soukromá firma si může dovolit zaplatit vašemu manželovi třeba milion, protože to platí ze svého a nikoli ze státního rozpočtu, který je deficitní a stát je chudý na vyplácení takovýchto částek. Proč by měli učitelé, nepedagogičtí pracovníci a vůbec všichni lidé, kteří žijí od výplaty k výplatě platit ze svého tučnou odměnu totálně neschopné osobě? Lidé byli léta obelháváni, že nejsou love. Když tedy VŠ nepotřebuje, tak proč si jí asi dělá? Ona ji potřebuje a vy blbě plkáte. Když je tak schopná studentka, tak proč nestuduje MU v Brně nebo VŠE fakultu managementu, které mají kombinované studium umožňující studovat i pracovat současně a nedávají se tam tituly namísto obědů (zatím). Když nám tvrdí, že dokázala ušetřit peníze, jakto, že se prý nestarala, kolik jí přišlo na účet. Zodpovědný, pečlivý člověk se smyslem pro detail si vždy kontroluje stav všeho. VŠ je potřeba, pokud šéfujete lidem s VŠ vzděláním. MŠMT je o školství a vzdělávání, kdo má názor, že VŠ není potřeba, ať neleze do školství a do státní správy. Kdyby byla tak schopná a inteligentní, tak nebude ve státě , kde žije spousta závistivců a nepřejícníků, plus podhodnocených tvrdit, že má odměnu právem. Člověku, který dokáže zastavit takovéto projekty, nechybí prozíravost. Mohla vědět, že lidi naštve. Hloupá a ještě lže.

rukka ( 4. března 2011 12:51 )

taky bych rád zkolaboval, při rozdělování cizích peněz a přikrádání do vlastní kapsy. Jo kdepak, takový koryta a korejtka se musí nějak pro ***. Myslím, že soudružka myslitelka JM bude mít takovou nějakou smlouvu, že bude brát prachy i v době mateřské, jako by makala. Vsadím 100 volů proti koženýmu lasu.

kendex ( 4. března 2011 12:24 )

Klobouk dolů, že se dostala na takové místo bez vzdělání a praxe. To se málokomu povede. Je neskutečně šikovná, měla by dát ostatním návod jak na to.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa