Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Čunek dočunkoval: Vsetínu vládnout nebude!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: šim, ČTK - 
7. listopadu 2010
22:19

Kontroverzní politik a senátor Jiří Čunek do čela Vsetína neusedne. Získal sice nejvíce preferenčních hlasů, ale do městské rady s ním jeho kolegové nepočítají! Starostkou bude Iveta Táborská z ODS a bude vládnout v koalici s TOP 09, KDU-ČSL a ČSSD.

Jiří Čunek, který nějakou dobu stál i v čele KDU-ČSL, byl starostou města už v minulosti skoro deset let. Do povědomí se v této funkci dostal především vystěhováním romských neplatičů ze Vsetína do kontejnerových domů na periferii města a do obcí mimo Zlínský kraj.

Bývalý vsetínský starosta Jiří Čunek, který již dříve oznámil, že je připraven se do čela města opět postavit, v městské radě zasedat nebude. Podle předsedy vsetínské KDU-ČSL Libora Podešvy se pro Čunka post starosty nedal vybojovat. "Pro získání postu starosty by v tomto případě musela být v ČR schválená přímá volba starosty. Při povolebním vyjednávání ODS, ČSSD a TOP 09 jednoznačně stanovily, za jakých podmínek budou s KDU-ČSL jednat. Byli jsme přizváni do velké koalice a na základě rozhodnutí místního výboru KDU-ČSL jsme výzvu přijali," uvedl Podešva.

Nová koalice bude mít v jednadvacetičlenném zastupitelstvu 16 hlasů. Opozici budou tvořit představitelé KSČM, Volby pro město, SNK ED a uskupení Zdravé město Vsetín. Z dohody koaličních partnerů vyplývá, že ODS, lidovci a ČSSD budou mít v radě po dvou zástupcích, TOP 09 jednoho.

Starostkou bude dosavadní místostarostka města Táborská. Posty místostarostů získají stávající starostka Květoslava Othová z KDU-ČSL, Petr Kořenek z ČSSD a Stanislav Pavelec za TOP 09. "Půjde o koalici s pevnými základy, což vytváří předpoklady pro stabilitu. Mnohem důležitější ale je, že jsme našli rámcovou programovou shodu," uvedla Táborská. Ustavující zastupitelstvo se uskuteční ve čtvrtek 11. listopadu.

siroky11 ( 8. listopadu 2010 19:04 )

Nějak nechápu proč těm obyvatelům Vsetína gratulujete, když ho tam v té funkci starosty chtěli? Dostal přeci nejvíce prefer. hlasů, ne? Takže Vsetín je "Absurdistán!"

jarka ( 8. listopadu 2010 00:41 )

Gratuluji obyvatelům Vsetína! Byl by to opravdu Absurdistán!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa