Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Výroky politiků: Jakeš jako kůl v plotě! Co letí dneska?

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: map - 
19. července 2009
05:01

Čeští politici to nemají snadné. Lidé si na ně nevzpomínají ani tak proto, co dobrého či zlého za svou kariéru udělali. Ze všeho nejspíš jim naskočí komická nebo hloupá hláška dotyčného. A tak poslední komunistický šéf Milouš Jakeš je zkrátka »kůl v plotě«. Na věčné časy.

To proto, jak pologramotně žádal na zasedání věrných soudruhů »podporu zdola«. „A ne prostě, aby my jsme tam byli sami jako kůl v plotě, neměli jediného slova podpory,“ naléhal přesně před dvaceti lety Jakeš. Ale co ti současní politici? Co po nich zbyde za 20 let? Blesk se to pokusil odhadnout.

367781:gallery:true:true

Mirek Topolánek: KALOUSKU, JSI JEDNIČKA
Až do chvíle, než expremiér ukázal vztyčený prostředník ve sněmovně na opozici, snad nikdo neuměl toto vulgární gesto slušně nazvat – teď už to umí každý.

367782:gallery:true:true

Martin Bursík: SILOU, KAŤUŠKO, SILOU!
Chlapácký přístup, který ve slavném »kravském« emailu použil šéf zelených, imponuje zřejmě jen ekobojovnicím, které nemají ani páru, co je biomasa.

367786:gallery:true:true

Lucie Talmanová: KDO JE OTCEM MÉHO DÍTĚTE? NA TO SE ZEPTEJTE OTCE MÉHO DÍTĚTE
Dneska už každý ví, že otcem jejího dítěte je stále ženatý expremiér Mirek Topolánek, v počátcích své gravidity však odpovídala jako »chytrá horákyně«.

 

 

367783:gallery:true:true

Jiří Čunek: VŘED SE TAKÉ MUSÍ VYŘÍZNOUT
Výrokem na adresu Romů odstartovala lidovecká kometa krátkou dráhu po vysokém politickém nebi. A pak už tam jen »čunkoval« (rozuměj: vykrucoval se).

367785:gallery:true:true


Jiří Paroubek: KDO Z VÁS NA TO MÁ?
Jako furiant objasňoval šéf ČSSD své příjmy. Nakrucoval se před novináři v drahém obleku, i hezké boty ukázal, a pravil: „Pánové, ruku na srdce, kdo z vás to má?“

 

warumfernet ( 19. července 2009 17:58 )

posuzovat trochu s nadhledem, tak si určitě všimne mezi řádky, že tomu socialismu už tehdy, Milouš taky moc nevěřil. On vlastně ten jeho projev je oslavou tržních vztahů a kapitalismu (i když s připomínkami), ale v Miloušovi probíhal vnitřní boj, aby to zase s tím vychvalováním trhu nepřehnal. Někdy mě připadá, že se až lekal vlastních vět - ale muselo to ven. i když se značnýma úsměvnýma zmatkama Topolánek a spol. otázky názoru občanů už řeší jenom vyplaženým jazykem nebo zvednutým prostředníkem. Holt nejsme jako oni.

gogo ( 19. července 2009 17:52 )

oprava : Noel Babeuf ...

gogo ( 19. července 2009 17:51 )

Pokud vynechám jmenovaného soudruha Jakeše, tak to byl ještě nejméně T.G.Masaryk, Jan Hus... a v cizině ? Na př. Maximilien Robespierre a Francois Noel Bebeuf ....

zirafa ( 19. července 2009 16:31 )

prosím alespoň o jedno jméno politika, který věří tomu, co říká a který není poplatný jen honbě za slávou a penězi.... Děkuji, já totiž žádného takového neznám...

brebera ( 19. července 2009 11:11 )

On se spíš neposlouchá, to by si musel někde v koutě dát přes ústa.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa