Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Bobošíková žaluje uhlobarona Bakalu!

Jana Bobošíková podala v Ostravě společně se Zdeňkem Pavlíčkem trestní oznámení na uhlobarona Bakalu.
Jana Bobošíková podala v Ostravě společně se Zdeňkem Pavlíčkem trestní oznámení na uhlobarona Bakalu.  (Autor: Ivana Žáková)
Autor: Ivana Žáková, jos - 
5. října 2010
16:16

Na uhlobarona Zdeňka Bakalu podal v úterý na Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality Policejního prezidia ČR v Ostravě trestní oznámení kandidát na primátora Zdeněk Pavlíček společně s Janou Bobošíkovou.

Podezírají ho z téměř miliardového úvěrového podvodu. Trestní oznámení se také týká porušování povinností při správě cizího majetku a je rovněž podáno na kolegy Bakaly a bývalého eurokomisaře Pavla Teličku, člena dozorčí RPG byty.

„Zjistili jsme, že ostravské bytové domy s byty, na které máme jako nájemníci předkupní právo za zvýhodněných podmínek, slouží jako bankovní zástavy za úvěry společností z Bakalovy skupiny v hodnotě téměř jedné miliardy korun. Přitom smlouvy o zástavách sdělení o předkupním právu neobsahují,“ vysvětlil Blesku kandidát na ostravského primátora za Suverenitu Zdeněk Pavlíček.

Bobošíková chce testovat nezávislost

Členem je právě také Sdružení nájemníků bytyOKD.cz. Do skandální kauzy s byty OKD se tak dnes opět vložila Jana Bobošíková. Ještě jako europoslankyně třikrát vyzvala Evropskou komisi k prověření nedovolené státní podpory při privatizaci bytů v OKD. „Jsem zvědavá, zda orgány činné v trestním řízení budou postupovat skutečně nezávisle,“ řekla Blesku Bobošíková.

Vzhledem k téměř miliardovému rozsahu podezření z podvodu bylo trestní oznámení zasláno také policejnímu prezidentovi Oldřichu Martinů, ministru vnitra Radku Johnovi, Nejvyšší státní zástupkyni a Vrchním státním zastupitelstvím v Praze a Olomouci.

Kdo je Zdeněk Bakala?

Finančník a spolumajitel OKD, manžel české Miss Michaely Maláčové. Mimo jiné je masivním sponzorem všech tří stran vládní koalice – TOP09, ODS a VV, přítel Karla Schwarzenberga a majitel vlivných ekonomických novin.

hitovka ( 16. října 2010 20:20 )

Kdyby se p. Bakalovi něco nepovedlo a ty byty jsou zastavené u bank, tak by zřejmě všichni, co v nich bydlí, šli bydlet pod most...nebo se mýlím?

honza666 ( 7. října 2010 19:28 )

Bobošíková by měla zalézt tam odkud vylezla, zrovna teď bude podávat trestná oznámení, chvíli před volbama. Celý rok oní není slyšet a najednou má potřebu taky něco dělat

sakra ( 6. října 2010 13:04 )

Ale odváží se o tom není pochyb. Vždyť patří k nejbohatším tak se mu nic nemůže v tomto státě státi!!!

stastnyjim ( 5. října 2010 20:21 )

jestlipak krakonoši víte, že nora je jen takovej šprýmař a píše to pro legraci?

31956 ( 5. října 2010 18:13 )

máš pravdu noro ale tebe se chudoba netýká, to mi nenamluvíš.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa