Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Andrýsová ve Sněmovně: Už hájí to, co jí dřív vadilo

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Oldřich Tichý, hto - 
6. října 2010
05:00

Musí to být trochu schizofrenní. Před volbami byla místopředsedkyně Věcí veřejných Lenka Andrýsová (26) jednou z »nových tváří«, které láteřily nad leností a prebendami poslanců. Sotva ale jako novopečená poslankyně strávila ve Sněmovně pár měsíců, hned má víc pochopení.

Třeba i pro ceny v poslanecké kantýně, které jsou oproti podnikům v okolí stále sotva třetinové!

Hájit práci poslanců považovala Andrýsová za tak důležité, že na svůj blog sepsala »Deset omylů o práci poslanců«. „Nízká důvěra v zákonodárce je podle mého názoru způsobena i nedostatkem informací o tom, jak poslanci pracují,“ tvrdí.

Plat 71 tisíc, oběd za 70 Kč

Příklady? Zatímco dřív viděla v nepřítomnosti poslanců v lavicích úpadek pracovní morálky, teď to najednou chápe: „Mnohdy je třeba vyřídit nějaké záležitosti i v průběhu schůze. Důležité je, aby měl poslanec prioritní témata a u těch by chybět neměl.“ Vysvětluje také, že poslanci nepracují jen v Praze, ale „dělají politiku nonstop“.

Andrýsová už nekritizuje ani skandálně levné poslanecké restaurace. „Za oběd ve Sněmovně utratím průměrně 70–90 Kč,“ konstatuje jen. Pro srovnání z okolí Sněmovny na Malé Straně: v restauraci U Schnellů by si za 69 Kč dala utopence, v Malostranské besedě tlačenku. Normální oběd by ji tam přišel na trojnásobek. S platem 71 tisíc, který bere jako místopředsedkyně zahraničního výboru, by si to ale snad mohla dovolit.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

wuwlik ( 8. října 2010 09:01 )

ja myslim, ze delani politiky je opravu o necem jinem nez o vysedavanim ve snemiovne.. Andrysovou neznam, ale nemam duvod myslet si, ze svou praci dela spatne..

pp10 ( 6. října 2010 23:04 )

Predstavy jsou jedna vec a zivot holt druhá vec.... no asi bude docela veselo a to, ze nekdo hlásá svoje predstavy do sveta a kdyz zijstí, ze je to jinak a otocí, tak se na me nezlobte to je opravdu plácání a mrhání casem......asi byste to potreboval/a Vy více vysvetlit.......no jinak Vám preji hodne stestí!!!!!!

pp10 ( 6. října 2010 22:59 )

No já tedy urcite nic vysvetlovat nepotrebuji..... a nechápu, proc tak vsichni na vsechno skuhráte a naríkáte, vzdyt jste svobodní, tak bezte jinam.......jste k smíchu i s tou Vasí PS kantýnou....

logar ( 6. října 2010 22:22 )

to jsou blbé kecy blbého reportéra. Pracuji na Mariánském náměstí. Polední menu pakticky všech restaurací v okolí je takové, aby se vešlo do 80tikorunové stravenky i s kafem nebo nápojem. Ceny vyšší nebo vyskoé začínají až po třetí hodině.

max6 ( 6. října 2010 16:33 )

Jsem rád, že mi někdo konečně vysvětlil, čím tam poslanci dělají. Pže televizní přenosy z poslanecké sněmovny jsou dost zavádějící. Média tyto příspěvky stříhají tak, aby byly zajímavé pro diváky a pokud se tam jde člověk podívat osobně, asi tam je jen omezenou dobu a tedy si nemůže udělat ucelený názor na věc.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa