Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jackie Kennedy: Vyjdou dosud nezveřejněné rozhovory!

Autor: ČTK, mivr - 
27. května 2011
22:47

V roce 1964 Jacqueline Kennedy, tehdy už bývalá první dáma Spojených států, poskytla několik rozhovorů historikovi Arthuru M. Schlesingerori mladšímu. Dcera Caroline se teď rozhodla je zveřejnit a vydat je i knižně.

Americká televize ABC odvysílá několik dosud nezveřejněných rozhovorů ze 60. let minulého století, v nichž Jacqueline Kennedy (†64) mluví o svém životě s manželem a bývalým americkým prezidentem J. F. Kennedym.

Jackie, jak se jí říkalo, se po smrti svého muže, který byl zastřelen v texaském Dallasu v roce 1963, vdala za řeckého magnáta Aristotela Onassise. Žena, která je považována za jednu z nejkrásnějších prvních dam americké historie, zemřela na rakovinu v roce 1994.

Zmínka i o posledních dnech manžela

Bývalá první dáma USA poskytla v roce 1964 historikovi Arthuru M. Schlesingerori mladšímu sedm rozhovorů, které dohromady vydají na osm hodin nahrávek. Televize a rádia ABC je budou od září vysílat ve zkrácené verzi.

"Moje matka brala velmi vážně povinnost zachovat a dokumentovat historii administrativy mého otce - a výsledkem jsou tyto rozhovory," řekla dcera Kennedyových Caroline, která nahrávky dala k dispozici.

Rozhovory se zabývají řadou témat, včetně prvních politických kampaní Kennedyho, kubánskou raketovou krizí nebo posledními dny Kennedyho v Bílém domě.
Nakladatelství Hyperion chce nahrávky vydat i jako přílohu knihy o bývalé první dámě, jejíž předmluvu píše dcera Caroline.

crakazasecrak ( 28. května 2011 09:22 )

NÉÉÉÉÉÉÉÉ, delfín je krásnýýýýýýýýýýýýýý ona byla obludná

zamlzena ( 28. května 2011 09:16 )

líčila se tak, aby zmenšila vzdálenost očí, pak byla zajímnavá Jinak připomínala trochu delfína.....

crakazasecrak ( 28. května 2011 06:46 )

stál jen za to ,že ta rašple byla bohatá..

crakazasecrak ( 28. května 2011 06:23 )

vůbec hezká...

Zobrazit celou diskusi