Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

První oficiální portrét Michelle Obamy: Celá Jackie...

Autor: ČTK, red - 
28. února 2009
17:20

Samozřejmý půvab a kouzlo nejslavnější americké první dámy Jackie Kennedy připomíná podle listu Daily Mail první oficiální prezidentský portrét choti nynějšího amerického prezidenta Michelle Obamy.

Obama, vyfocená v Modrém pokoji Bílého domu, je na něm v jednoduchých černých šatech bez rukávů od Michaela Korse a s perlami kolem krku, a nejspíš záměrně tím připomíná právě tolik obdivovaný styl Kennedy, nejoblíbenější první dámy americké historie.



Čtyřiačtyřicetiletá Obama je s Kennedy kvůli svému šatníku srovnávána často. Podobně jako slavná Jackie volí také nynější první dáma jednoduché střihy a má střídmý elegantní účes. Kvůli její eleganci ji na obálku svého březnového čísla umístil také módní časopis Vogue. Přestože Vogue věnoval článek každé z prvních dam, pocty být na titulní stránce se mezi prezidentskými manželkami dostalo dosud pouze Hillary Clinton.

Na obálce březnového Vogue má Michelle jednoduché hedvábné šaty fuchsiové barvy od návrháře Jasona Wu, který ji oblékl rovněž na prezidentskou inauguraci. Tím, že Michelle obléká, se katapultoval mezi současnou návrhářskou špičku.

Redaktor Vogue André Leon Talley o první dámě Ameriky mluvil jako o "skutečné, přirozené a normální" ženě, na které "není nic strojeného". "Miluje módu a ví, co jí sluší," pochválil ji. Obálka s ní je podle něj za poslední roky nejvřelejší, jakou módní měsíčník měl. "Modelky i herečky jen pózují, ona je opravdová žena," vysvětlil.

farfalla ( 28. února 2009 23:55 )

...tak to me se moc libi tahle pani Obama..je moc hezka a elegantni..preji ji mnoho uspechu v roli prvni damy...

mrum ( 28. února 2009 21:47 )

je snad v pořádku, že se změnou postavení změní šatník ať už sama má či nemá vkus, tak je snad dobř, že se oblíká přiměřeně své změněné pozici, ne? A pokud sama vkus moc neměla, tak je chytrá, když si nechá poradit. Nikdo neumí všechno. Připustit si, že ne na vše mám vlohy, natož jako žena na oblékání, chce taky kus zdravé sebereflexe a pokory.

mrum ( 28. února 2009 21:45 )

Měla bys vědět, že všechny černošky mají rády divoké barevné kombinace. Jde jen o to, jak se jim to povede. Takže je to od ní dost ústupek, že jako černoška měla černé šaty.

zirafa ( 28. února 2009 19:25 )

neprožívej to tak!

stefanka ( 28. února 2009 19:17 )

Kdyz se podivas na fotografie pred 2 lety a jeste loni,co Obama nosila,tak si kazdy mysli,ze veci uz nosila jeji babicka!!!!! Ted kolem ni skace minimalne 10 lidi a radi,co si ma navleknout na sebe.To se potom chvali !!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa