Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vůdce vyděračů v nemocnicích nechtějí

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, oj - 
22. února 2011
13:22

Po Martinu Engelovi, který se už do své vinohradské nemocnice vrátit nemůže, dostanou možnost vyzkoušet si angažmá v zahraničí i další odborářští bossové. Ředitel nemocnice v Uherském Hradišti Antonín Karásek rozhodl, že předsedovi a místopředsedovi odborářů v nemocnici nepřidělí práci do konce února, kdy jim vyprší výpovědní lhůta.

Karásek se již dříve nechal slyšet, že lékaři, kteří výpověď podali, se musejí znovu obrátit na personální oddělení s žádostí o přijetí do pracovního poměru. S tím ale odboráři nesouhlasí. A i nadále požadují, aby všem, kdo projeví zájem se do práce k 1. březnu vrátit, bylo vyhověno, a to se zachováním "veškerých dohodnutých mzdových i jiných požitků pro všechny kategorie zaměstnanců v plném rozsahu."

Pouze jedna lékařka stáhla výpověď

Podle mluvčího nemocnice Ludvíka Valoucha ze 46 lékařů využila nabídky nemocnice pouze jedna lékařka, která si již žádost na personální oddělení podala.

Rozhodnutí Karáska se kromě Vysloužila týká také místopředsedy nemocničních lékařských odborů Jana Uhýrka. "Činnost jim byla pozastavena ode dneška, a to z důvodu překážky na straně zaměstnavatele," řekl Valouch. Více se k tomu vedení nemocnice odmítlo vyjádřit.

"Pan ředitel (Karásek) postupoval zcela v souladu se zákonem. Nicméně nepovažuji jeho rozhodnutí za nejšťastnější. Žádný z lékařů zřejmě nakonec své výpovědi nestáhne. Máme podporu i z jiných nemocnic v regionu. Takže možná v žádné nemocnici v kraji lékaři výpovědi nestáhnou," reagoval Vysloužil.

V největší nemocnici v kraji se většina vrací

To ale například ředitel největší nemocnice ve Zlínském kraji - Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně - Bohuslav Škubal nepotvrdil. Naopak podle něj z dnešního jednání odborářů a vedení zařízení vyplynulo, že všichni z aktuálně 120 lékařů ve výpovědích vezmou tuto zpět. Původně nemocnice evidovala 127 výpovědí lékařů ze zhruba 290 doktorů. Nemocnice ale všechny zpět nepřijme, někteří doktoři si totiž prý již našli jinou práci.

Všechny lékaře je připraveno vzít zpět i vedení nemocnice ve Vsetíně. "Od počátku deklarujeme, že naším cílem je zachovat péči ve stávajícím rozsahu a k tomu potřebujeme všechny lékaře," uvedla mluvčí nemocnice Lenka Plačková. V závěru minulého týdne vzali zpět výpověď tři zaměstnanci. "Věříme, že dojde k naplnění dohody mezi ministerstvem a lékařskými odbory a výpovědi v následujících dnech vezmou zpět také zbývající lékaři," doplnila Plačková.

"Kroměřížská nemocnice eviduje k dnešnímu dni celkem pět zpětvzetých výpovědí, které vedení přijalo," sdělila mluvčí zařízení Veronika Klímová. Více se ale k celé situaci odmítla vyjádřit. Předsedkyně místních odborářů Ivana Horková dnes ČTK řekla, že lékaři "zatím čekají na rozhodnutí na krajské úrovni o jednotném postupu".

jozzinek ( 28. února 2011 13:20 )

Jak jsem již naznačoval, ČLK a oboráři jsou vlastně politici. Dosáhnout určitého cíle všemi prostředky, a přesvědčit pacienty, že bílá barva je ve skutečnosti černá. Doktora (M)Engeleho asi nikdo nechce, proto bude dělat placeného odboráře. Tam nepotřebuje odborné znalosti a citlivý přístup k pacientům. Prý, aby dohlédl, zda se plní memorandum, které si tak vyvzdoroval v zájmu pacientů. Sám na sobě ukazuje... jakým směrem se bude ubírat zdravotnictví. Rozumní občané si to domyslí sami...

capitan_jorge ( 24. února 2011 21:29 )

Kreténe jožko, se svými kompaňoly stejné krevní skupiny si domluv rande sám, myslím, že to zvládneš. Co si o mně myslíš, je mi upřímně u zadele. O tu kaši jsi přišel určitě ty, protože tady ukřivděně exhibuješ dost dlouho. Pokud nemáš hodnotnou životní náplň, tak tomu rozumím. Toho kreténa ti vyvracet nebudu, at' máš pro co žít, ale felčar nejsem, to ti nevyšlo, takže nejsem ani ten mediálně "oslavovaný" vyděrač. A nemám z toho ani Kč. Mám svoje.

capitan_jorge ( 24. února 2011 21:13 )

To by bylo PyRRhovo vítězství, kdybych byl nájemným kapitátem. Já se nikdy neprodávám, už z principu bych to nedělal. Dám na tvoji radu a zakotvím, nemá to tady úroveň. Je to samé napadání, osočování a ventilování mindráků. Ciao.

jozzinek ( 24. února 2011 18:01 )

Moc rád bych své kolegy poznal, ale ne u doktora s tvými vlastnostmi. Zdá se, že tě to vítězství vyděračů připravilo i o zbytek té šedivé kaše, co máš místo mozku. Odhoď již masku kapitána, ty kreténský felčaře.

jozzinek ( 24. února 2011 13:47 )

Můj názor je pořád stejný. Zeptej se mne za 2-3 roky. Uvidíme, jestli to nebylo Pyrhovo vítězství. Zatím se do lékařů nikdo nenavážel, ale teď to začne. Už vznikají v nemocnicích třenice, jak na to zvýšení ušetřit. Teď už můžeš zakotvit kapitáne, brouzdal ses tady dost dlouho. Můžeš si teď lehnout na kavalec a počítat "papírky" za přesčasy a noční služby. Rád bych ti poblahopřál za ten dokonalý podraz, ale ty nejsi lékař, si jen nájemný kapitán.

Zobrazit celou diskusi