Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Engelovi nabídli místo opět v nemocnici, odmítl!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: evak, ČTK - 
30. března 2011
22:56

Předseda Lékařského odborového klubu - Svazu českých lékařů (LOK-SČL) a ústřední tvář protestní akce lékařů Děkujeme, odcházíme Martin Engel odmítl nabídku, aby se vrátil zpět na místo radiologa ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady (FNKV).

Ve středu to uvedla Česká televize. Engel se přitom před měsícem, když protest skončil, na své původní místo vrátit nemohl, protože podle nemocnice už bylo obsazeno. Engel se poté stal placeným odborovým předákem, kterým chce nadále zůstat.

"Já toto nepovažuji vůbec za důstojné. Ještě tak kdyby se mi pan ředitel (ředitel FNKV Marek Zeman) ozval a chtěl si o tom se mnou promluvit, proč se tak stalo a proč se to mění, tak by možná můj stupeň úvahy byl vyšší. Ale na takovouto písemnou nabídku jsem nereagoval," řekl Engel.

Nemocnice nechce tuto záležitost podle svého mluvčího Lukáše Matýska jakkoliv komentovat.

Šéf odborářů je jedním z mála lékařů, kteří se po protestní odborové akci Děkujeme, odcházíme nemohli vrátit na své původní místo. Tehdy prohlásil, že po tom, jak se k němu vedení nemocnice zachovalo, ani nechtěl. Měl prý informace, že na jeho místo 1. března nikdo nenastoupil.

Mohl jet na Maltu

Výpověď podalo 3800 lékařů, ale jen zhruba pět procent se na svou pozici nevrátí. Většinou si našli místo v jiné nemocnice, podle odhadů asi 100 až 200 lékařů odchází za prací do ciziny. Engel prý dostal asi 30 nabídek, mimo jiné na Maltu pro celou rodinu, tedy i manželku a syna, kteří jako lékaři rovněž dali výpověď.

Engel se ale rozhodl pracovat profesionálně pro Lékařský odborový klub - Svaz českých lékařů (LOK-SČL). Chce prý dotáhnout svoji práci až do úspěšného cíle, kterým je naplnění slibu z memoranda o zvýšení platu lékařů.

Memorandum vzniklo na základě dohody protestujících lékařů a vlády. Engel ho podepsal s ministrem Hegerem před televizními kamerami, a poté vyzval 3800 lékařů ve výpovědi, aby ji stáhli a k 1. březnu neodcházeli z nemocnic. Na základě memoranda pak vláda rozhodla o navýšení tarifních platů lékařů.

 

magda823 ( 8. dubna 2012 19:14 )

http://lekar-nemecko.cz Zprostředkujeme práci v Německu českým a slovenským lékařům a lékařům ze zemí Evropské unie. Bezplatně. Nabízíme vlastní zkušenost. Lékař Co naše bezplatné služby zahrnují ? * Najdeme Vám potencionální pracovní místa přesně podle Vašich požadavků a preferencí (aktualizujeme databázi celé SRN s více  než půl tisícem volných pracovních míst každý týden, kdy Vám zasíláme desítky aktuálních nabídek s prospekty pro Váš obor, dosažené vzdělání, vybranou lokalitu) * Váš plat bude od 3 730 eur měsíčně při nástupu nekvalifikovaného lékaře až po 6 333 eur hrubého příjmu pro atestované lékaře s  praxí. Při podpisu smlouvy nahlížíte do platových tabulek a víte přesně kolik dostanete!  * Chcete si udělat v SRN atestaci ? Najdeme vhodná pracovní místa, kde Vám poskytnou ty nejlepší předatestační podmínky, zaplatí všechny semináře, hotely) * Pomůžeme vyřídit všechny dokumenty k získání aprobace * Uhradíme výdaje spojené s překlady dokumentů * Uhradíme večeři a nocleh v hotelu * Doprovodíme Vás k pohovoru a ulehčíme Vám komunikaci * Pomůžeme se založením účtu u APOBANK * Rádi pomůžeme najít bydlení * Zaplatíme Vám na rok německého právníka (Velmi užitečná věc. Do občanskoprávního sporu v SRN se můžete dostat mnohem častěji. Situace zde je diametrálně odlišná než na co jste zvyklí z čr)  * Pojistíme Vás (i celou rodinu včetně domácího zvířete) na všechny nečekané události (např. vytopení sousedů, způsobení dopravní nehody,  škody na cizím majetku, úraz, služby veterináře apod.) * Zajistíme další drobné formality, které budete potřebovat vy nebo členové vaší rodiny (školky, školy,  on-line úřady, apod.) http://www.lekar-nemecko.cz

capitan_jorge ( 31. března 2011 15:19 )

Dóóóbře placený agent.

sodofka ( 31. března 2011 14:57 )

Je to upír nebo ne?

jozzinek ( 31. března 2011 13:02 )

Kdepak MUDr... spíš je to placený agent rádoby lékařských odborů... ala kapitán Minařík.

capitan_jorge ( 31. března 2011 12:11 )

Co se kdo diví? Přece, voják se stará, voják má!

Zobrazit celou diskusi