Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Ukažte nám vyděrače, požadují pacienti

Autor: oj, Kjos - 
24. února 2011
12:45

Vyděrači nejsou slušní, poctiví ani laskaví lidé. Ukažte nám seznam lékařů, kteří si nás vzali jako rukojmí. Nechceme, aby nás léčili. Kéž by nikoho nevzali zpět, přejí si pacienti. Seznam lékařů-vyděračů ale zveřejněn nebude, odporuje to prý zákonu.

Podle informací Lidových novin dorazila řada stížností a žádostí o přehled stávkujících doktorů i na svaz pacientů, který hlídá dodržování práv lidí u lékařů. Svaz ale pacientům vstříc nevyšel a seznam neposkytl. Údajně ani nemůže.

Odborářskou kampaní narušených vztahů mezi lékaři a pacienty se bojí hlavně šéfové nemocnic. Naštvaný pacient pro ně bude teď největší nepřítel. Ve většině případů nejde o nepřejícnost nebo závist. Velká část veřejnosti se domnívá, že lékaři by měli mít vyšší platy. Největší vášně vyvolává způsob, jak si o ně akcí Děkujeme, odcházíme řekli. „Náš exodus, váš exitus?“ je slogan, který si někteří pacienti překládají jako: „Pokud nedostaneme více peněz, necháme vás zemřít“. Není divu, že u takových lidí, nechtějí být léčeni.

Nemocnice budou lékaře více sledovat

Přes veškerou snahu pacientů, ale seznamy zveřejněny nebudou. Nemocnice to udělat nemůžou. Odporuje to zákonu o ochraně osobních údajů. Vedení nemocnic ale slibují, že budou lékaře více sledovat.

Vztahy se nezhoršily ale jen mezi lékaři a pacienty. Podání a posléze stažení výpovědí vyvolává dusnou atmosféru i přímo na pracovišti jak mezi samotnými lékaři, tak i mezi lékaři a ostatním zdravotnickým personálem.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

magda823 ( 8. dubna 2012 20:10 )

 http://www.lekar-nemecko.cz Zprostředkujeme práci v Německu českým a slovenským lékařům a lékařům ze zemí Evropské unie. Bezplatně. Nabízíme vlastní zkušenost. Lékař Co naše bezplatné služby zahrnují ? * Najdeme Vám potencionální pracovní místa přesně podle Vašich požadavků a preferencí (aktualizujeme databázi celé SRN s více  než půl tisícem volných pracovních míst každý týden, kdy Vám zasíláme desítky aktuálních nabídek s prospekty pro Váš obor, dosažené vzdělání, vybranou lokalitu) * Váš plat bude od 3 730 eur měsíčně při nástupu nekvalifikovaného lékaře až po 6 333 eur hrubého příjmu pro atestované lékaře s  praxí. Při podpisu smlouvy nahlížíte do platových tabulek a víte přesně kolik dostanete!  * Chcete si udělat v SRN atestaci ? Najdeme vhodná pracovní místa, kde Vám poskytnou ty nejlepší předatestační podmínky, zaplatí všechny semináře, hotely) * Pomůžeme vyřídit všechny dokumenty k získání aprobace * Uhradíme výdaje spojené s překlady dokumentů * Uhradíme večeři a nocleh v hotelu * Doprovodíme Vás k pohovoru a ulehčíme Vám komunikaci * Pomůžeme se založením účtu u APOBANK * Rádi pomůžeme najít bydlení * Zaplatíme Vám na rok německého právníka (Velmi užitečná věc. Do občanskoprávního sporu v SRN se můžete dostat mnohem častěji. Situace zde je diametrálně odlišná než na co jste zvyklí z čr)  * Pojistíme Vás (i celou rodinu včetně domácího zvířete) na všechny nečekané události (např. vytopení sousedů, způsobení dopravní nehody,  škody na cizím majetku, úraz, služby veterináře apod.) * Zajistíme další drobné formality, které budete potřebovat vy nebo členové vaší rodiny (školky, školy,  on-line úřady, apod.) http://www.lekar-nemecko.cz

paulinecko ( 8. ledna 2012 15:08 )

Je již známo, kde někteří z nich pracují - Kubek, angioporadna, Lovosická Praha 9, Voleman ve Vinohradské nemocnici. Nemusíte se u nich nechávat ošetřovat. Až se s nimi setkáte, v klidu jim to sdělte.Jednoduše: Vás já nechci, půjdu jinam." A kdo víte i o jiných stávkujících lékařích, napište to sem,ať to víme všichni, kam chodit nemáme. Stejně jsou záv islí na nás pacientech.

sahosek ( 3. března 2011 10:06 )

Od samého počátku jsem pochyboval o ústavnosti akce nemocničních lékařů. Veřejně jsem to publikoval a očekával jsem, že se věci ujme státní zastupitelství. Nestalo se tak. My pacienti ale máme svůj Svaz pacientů a dokonce Unii pacientů. Především tyto dvě organizace měly zastupovat naše zájmy a podat žádost o vyšetření, zda akce lékařů není trestným činem. Vyděračství totiž trestným činem je, ale má přesnou definici. Zda-li bylo chování LOKu takovým činem, může ale posoudit pouze soud. Podle mého názoru by měl Svaz pacientů věc předložit obecnému soudu, aby se jako konečná instance zabýval věcí Ústavní soud, zda šlo, či nešlo o protiústavní chování.

jozzinek ( 2. března 2011 09:06 )

To víš kapitáne, že přečte a také odpoví. Jak se tomuhle hromadnému podání výpovědí, řízených lékařskými odbory a ČLK říká? To je postup dle ZP? Myslím, že je to řízený postup vydírání. Nechci zacházet do podrobností, ty již byly na tomto fóru x...krát řečeny. Ty jsi zde pořád, čteš to, napadáš, ale ztrácíš paměť. A vypni si Caps Lock, děláš chyby jako Muchojka. Spokojen...?

simamach ( 1. března 2011 15:05 )

capitan_jorge se vometá tady, ale aby šel na diskusi o doktorovi, který vlasní vinou zabil desetileté dítě, to ani náhodou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa