Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Recenze: Období chřipek si žádá léčbu rostlinnými antibiotiky

Recenze: Období chřipek si žádá léčbu rostlinnými antibiotiky.
Recenze: Období chřipek si žádá léčbu rostlinnými antibiotiky.  (Autor: nakladatelství Noxi)
Autor: Dagmar Čechová - 
20. prosince 2015
16:52

Pomalu ale jistě se blíží období chřipkových onemocnění. Bojujeme s nimi všichni, posmrkáváme v práci, popotahujeme v MHD, v horečkách ležíme doma v posteli. A valná většina lidí se uchýlí k antibiotikům v podobně tabletek. Ale všichni víme, že to je možná nejjednodušší řešení, ale rozhodně ne to nejlepší…

Mnoho lidí, kteří s chřipkou zajdou k lékaři, se co nejrychleji potřebuje vrátit do práce. Doktor vytáhne recept a předepíše antibiotika. Když tohle uděláte s každou „rýmičkou“, dopadne to tak, že vám brzy žádné léky nezaberou.

Některé nemoci totiž můžete léčit jednoduše přírodními prostředky. A nemusíte být žádná bába bylinkářka, abyste věděli, co je k čemu. K tomu člověku poslouží kniha Rostlinná antibiotika. Už název mluví za vše. Kniha člověku dokonale vysvětlí, jak působí chemická antibiotika, co mohou způsobit a jak je užívat rozumně. Druhá – podstatně větší – část knihy pak představuje léčiva z přírody.

Dočtete se, jaké rostliny slouží k léčbě nebo zmírnění kterých nemocí, nebo i naopak, které nemoci vyléčíte rostlinami z přírody. Zvláště důležité je i vysvětlení, že například v případě virových onemocnění vám chemická antibiotika nepomohou a rostliny jsou mnohem vhodnější.


Tato kniha je velmi příjemným vysvětlením mechanismu nemocí a jejich léčby. U každé rostliny se dočtete, jaké látky obsahuje, jak vypadá, jaké části užívat a samozřejmě k čemu – vlastnosti, hlavní i vedlejší účinky a kontraindikace. Výhodou je, že většina rostlin uvedených v knize je velmi snadno dostupná, ať už v přírodě, v lékárnách nebo obchodech se zdravou výživou. Na druhou stranu by naopak neuškodilo knihu o mnoho léčivek rozšířit.

Rostlinná antibiotika vás naučí, že není třeba při každé nemoci sahat pro chemii v pilulkách. Nedostatečně oceňujeme schopnosti přírodních látek, které mladší generace už ani neznají. Občas není na škodu se vrátit ke kořenům. A tato kniha vám v tom pomůže.


Aruna M. Siewertová

Rostlinná antibiotika

Nakladatelství Noxi, 2015

Počet stran: 127

Hodnocení: 85 %

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi