Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kočner obviněný z vraždy Kuciaka: Chtějí mu přišít i popravu mafiána!

Autor: ital - 
4. července 2019
19:41

Marián Kočner, kterého obvinili z objednání vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové, zažívá horké chvilky. Valí se na něj jedno nařčení za druhým. Nejnovější zprávy hovoří o jeho roli v případu, který se odehrál před 16 lety. Dva podnikatelé tvrdí, že si Kočner údajně objednal vraždu mafiánského bosse Jána Takáče v roce 2003.

V červnu roku 2003 v bratislavské části Kramáre rozstříleli za bílého dne mafiánského bosse Jána Takáče. Stalo se to ve chvíli, kdy vystupoval z auta. Vyšetřování případu setrvávalo dlouhé roky na mrtvém bodě. Teprve v roce 2017 obvinila policie gang Piťovců, kteří měli údajně konkurovat Takáčově zločinecké bandě.

„Vyšetřování nadále probíhá, prověřujeme všechny dostupné informace,“ sdělil mluvčí Prezídia Policejní sboru Slovenské republiky Michal Slivka. Kriminalisté údajně zatím pracují s verzí, že si vraždu objednal Juraj O., který Piťovce údajně vedl. Podle TV JOJ má však případ jeden velký háček.

„Jsem přesvědčený, že Jána Takáče mohl dát zavraždit Marián Kočner. Měl motiv,“ řekl slovenské televizi TV JOJ bratislavský podnikatel Adi G. Ten se roku 2003 dostal s Kočnerem do sporu.

Kočner údajně Adimu a jeho společníkovi pomohl vyhrát spor s pojišťovnou, přičemž mimosoudní dohodou získali desítky milionů slovenských korun. „Marián Kočner si neoprávněně nárokoval část z vysouzených peněz. Vyhrožoval nám a vydíral nás, tak jsme mu je dali. Ján Takáč, s kterým jsem se znal, se o tom dozvěděl a chtěl znát okolnosti,“ tvrdil Adi, jehož slova potvrdil i jeho tehdejší společník Pavol J.

„Tyto peníze Marián Kočner také dostal. V kuloárech se povídalo, víckrát jsem to zaslechl, že Ján Takáč si dělal nároky na část nebo celou tuto odměnu od Maiána Kočnera,“ prohlásil Pavol J.

Snad by mohl případ více objasnit obviněný „Piťovec“ Juraj O. Před třemi měsíci vypovídal na policejním prezídiu, kde jej natočila TV JOJ. „Šlo o dlouhodobě plánované úkony NAKA, které souvisejí se staršími případy násilné trestné činnosti,“ uvedl policejní mluvčí Michal Slivka o slovenské Národní kriminální agentuře.

Není zatím jisté, zda Jiří O. vypovídal přímo k vraždě Jána Takáče. S největší pravděpodobností se jej na to ještě policisté budou ptát. Adi G. uzavřel rozhovor slovy: „Všechny tyto informace, týkající se možné vraždy Jána Takáče Mariánem Kočnerem, už jsem předal policii a NAKA.“

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání