Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zvrat ve vyšetřování kauzy Kuciak (†27)? Policie se mýlí, řekla Kušnírová

Autor: ital - 
15. dubna 2019
18:08

Ve čtvrtek se Miroslav Marček, obviněný z podílu na vraždě novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové, přiznal, že to byl on, kdo na ně vystřelil. Doposud si však vyšetřovatelé mysleli, že figuroval pouze jako řidič a střílel druhý obviněný Tomáš Sz. Jak je možné, že došlo k takovému obratu? Matka Martiny Kušnírové neskrývá pochybnosti.

Ve čtvrtek došlo k velkému zvratu v kauze zastřeleného slovenského investigativního novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové. Obviněný Miroslav Marček se přiznal, že on na snoubence vystřelil. „Myslím, že byly odstraněné téměř všechny otazníky, které vyplynuly z místa činu. Vyšetřovatel se už bude moci soustředit především na prokázání viny objednavatelům vraždy,“ prohlašoval advokát Kušnírových Roman Kvasnica. 

Policie donedávna pracovala s verzí, že vraždil bývalý profesionální voják Tomáš Sz. a jeho bratranec Marček fungoval pouze jako šofér. Přehlédli vyšetřovatelé něco? Klíčovou úlohu mohl sehrát znalec, který z kamerového záznamu označil osobu blížící se k domu Kuciaka za Tomáše Sz. To ve výpovědi naznačoval i korunní svědek obžaloby Zoltán A.

„Ve výpovědi od začátku tvrdil, že na místě činu nebyl a neví, kdo měl přesně co na starost. V jedné části jeho výpovědi se naznačuje, že střílel Tomáš Sz. Ale ani tam to nebylo úplně jednoznačné. Proto bych nedělal paniku,“ vyjádřil se advokát Kuciakových Daniel Lipšic. Ten předpokládá, že se nyní výpověď důkladně prověří a potvrdí. Navíc se prý podle něho Marčekovým přiznáním zvěrohodní Zoltánova výpověď.

Matka Kušnírové má o vraždě pochybnosti

Matka Kuciakovy snoubenky Zlatica Kušnírová, kterou podle jejích slov nikdy nezklamala její předtucha, si myslí, že k vraždě došlo jindy než v uvedený den 23. února 2018. „Museli zemřít už o dva dny dříve. Jsem si jistá, že to tak bude. Vycházím z toho, kdy jsme s nimi ztratili kontakt. Janko nabíjel baterii z auta. Ve čtvrtek ráno (22. února, pozn. red.) ji měl vypnout. Nabíjela se ještě, když k nim po mém naléhání vtrhli policajti,“ vysvětlila matka zavražděné dívky.

starymlok ( 15. dubna 2019 20:37 )

Tak toho sežer 2 kila

Linkavera ( 15. dubna 2019 19:50 )

Mínus 20 kg za dva týdny! Bříško zmizí bez poškození zdraví! Potřebujete >>>> www.SlimExtrem.com

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání