Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vesničané umlátili matku i její děti: Mastičkář jim nakukal, že je čarodějnice

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
29. ledna 2019
18:01

Skupina rozlícených vesničanů v Indii vybila pětičlennou rodinu. Matce čtyř dětí bylo osudné podezření místního mastičkáře, že je čarodějka. Nesmyslnou domněnku bohužel odskákali i ženini potomci. Nejmladší oběti bylo deset měsíců.

Indická policie zadržela šest mužů za vraždu ženy a jejích čtyř dětí kvůli podezření, že jde o čarodějnici, která zlým kouzlem zabila mladou dívku. S odvoláním na místní policii o tom v úterý informovala agentura Reuters.

Rozzuření vesničané vpadli do domu ženy ve státě Urísa na východě země a ubili ji i čtyři děti, z nichž nejmladšímu bylo deset měsíců. Těla pak hodili do studny. Zadržená šestice, mezi níž je i místní mastičkář, byla obviněna z vraždy a dalších trestných činů. Policie stíhá ještě další dvě nebo tři osoby.

Vesničané ženu vinili z toho, že způsobila nemoc a smrt 12leté dívky. Přivedl je na to místní mastičkář, který tvrdil, že žena dítě očarovala.

Pověry v některých venkovských částech Indie jsou stále velmi silné a případy lynčování údajných čarodějů a čarodějnic nejsou nijak vzácné. V roce 2016, který je zatím posledním, z nějž jsou k dispozici statistiky, se stalo v Indii 134 případů vražd spojených s čarodějnictvím. Nejvyšší počet byl ve státech Džharkhand a Urísa.

prasatkopepicek ( 29. ledna 2019 19:17 )

Primitivni neandrtalci. Navic hodit telo do studne ktera tak bude kontaminovana a nebudou z ni moct brat vodu... Vymastenci, nic jinyho.

offline ( 29. ledna 2019 19:00 )

Smutné je hlavně to, že nejen v Indii má každá žena čtyři a více dětí.

jajas ( 29. ledna 2019 18:42 )

Ti tam žijí jako v pravěku. Měli by se vrátit na stromy a do jeskyní. Neskutečná národnost!

antismejd ( 29. ledna 2019 18:06 )

mimořádně inteligentní lidé žijí v té absurdní tramtárii,která se nazývá Indie.....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání