Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nečas: S Kocábem už se nesejdu, ať rezignuje!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, Krvs - 
2. září 2010
20:37

Premiér Petr Nečas (ODS) zopakoval, že když zmocněnec pro lidská práva Michael Kocáb nerezignuje, navrhne vládě jeho odvolání. Úřad vlády ve středu oznámil Kocábovu rezignaci. Kocáb sám dnes v prohlášení uvedl, že byl připraven rezignovat a premiéra požádal o další schůzku, kde by si nedorozumění vyjasnili. Předseda vlády však další setkání odmítl.

"Po tom, co proběhlo včera , k tomu není sebemenší důvod," řekl předseda vlády. Středeční jednání s Kocábem označil za korektní schůzku, která končila podáním rukou a poděkováním za Kocábovo působení. "Dohodli jsme se, že pan Kocáb nabídne rezignaci. Považuji tu situaci z lidského hlediska za velmi nedůstojnou. Skoro se divím, že pan Kocáb je ochotný něčím podobným projít. Musí vědět, že za těchto okolností spolupráce na úřadu vlády nemůže pokračovat," uvedl Nečas.

"Pochopil jsem premiérův politický zájem, abych mu jeho problém s lidskými právy ulehčil rezignací a chtěl jsem mu i vyhovět," poznamenal dnes Kocáb. Zdůraznil, že na funkci nelpěl a nelpí, nehodlá prý ale "hrát hru na vynucenou dobrovolnou rezignaci". Nečas podle něj svůj středeční návrh na odchod při jejich schůzce nezdůvodnil nekompetentností zmocněnce či rozdíly v pojetí ochrany lidských práv, ale plány na restrukturalizaci sekce pro lidská práva při úřadu vlády.

"Nejsem ochoten podstupovat podobné martyrium, jak když pan Kocáb několik týdnů odcházel a neodcházel z pozice ministra a navrhnu vládě jeho odvolání. Termín teď není důležitý," řekl předseda vlády. Dodal, že šéfové koaličních stran TOP 09 ani Věcí veřejných proti jeho postupu neprotestovali. "Kdyby se jim nelíbil, tak by mi to určitě sdělili," uvedl Nečas.

gogo ( 6. září 2010 14:01 )

Je krásné, když nám politici oznámí, že tento stát je rozkraden, že se musíme uskrovnit (my, ne oni) ale přitom ani já ani Vy jsme tento stát nerozkradli ! Takže okradení budou za zloděje ještě platit jeho lup... Neuvěřitelné...

gogo ( 6. září 2010 13:57 )

To je zajímavá informace. Když si k ní přidám oprávněnou domněnku, že ostatní "zaměstnanci" na tom nebudou hůře, pak se mohu jen divit, že my všichni na tom nejsme ještě hůře než na tom dnes jsme ....

e.44 ( 3. září 2010 14:32 )

Což o to, záclona se dá vyprat, když se na to konečně příde , ale jeden kamarád měl "geniální" nápad a udělal si doma smažené syrečky. Je to sice úžasná dobrota, ale z bytu člověk ten smrad nedostane ani za půl roku a po několika generálních úklidech. A teď si představ, že se moje dceruška vrátila z dovolený a rozplývala se nad tím, jaký si v jednom bufáči dala výborný smažený tvarůžky. A já od tý doby slintám a marně přemejšlím, kde si je udělat, abych nezamořila celej byt

znojmacka ( 3. září 2010 14:20 )

žiraf-no vidíš, k čemu jsou dobrý diskuze Já si dala jogurtovou Milku, takže na syrečky jaksi momentálně chuť ani nemám..

znojmacka ( 3. září 2010 14:17 )

nojo, gevi, jenže Kocáb nebyl ministrem pro romská práva, ale pro lidská.. Oni nebyli snad v právu, když dělali bor.del, neplatili nájem atd, atd. Tak měl konat podle práv. Za ně to dostával a dostává, ale akorát tak prachy, proto se funkce drží jako veš v kožichu. Co veš, přímo jako štěnice- ta prej když se jednou někam dostane , tak ji nikdo odtamtud nevyžene. Bydlet s nima nechtěl ani na tejden, ale ostatní to mají vydržet- třeba celej život. No a když to nemůže vyřešit nikdo, jak píšeš- ( ani Kocáb), tak je ta funkce stejně úplně na h... Tak by měl být soudnej a vypadnout- ( kdysi byl chytrej a říkal- "nikdo by neměl lpět na své funkci", že?? ) Taková vtěrka jako on, v politice snad ještě nebyla.. A že v tý politice bylo, je a bude hodně " povedených".

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa