Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Kalousek vs. Nečas: Já jsem větší bourák, heč!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Oldřich Tichý, jak - 
31. srpna 2010
05:00

Kdyby si mohli vybírat, nejspíš by nebyli v jedné vládě. Premiér a šéf ODS Petr Nečas (45) by bral jiného strážce kasy a ministr financí a druhý muž TOP 09 Miroslav Kalousek (49) netají, že mu jako šéf kabinetu víc seděl Mirek Topolánek (54).

Vybírat si ale nemohli. A tak se tři týdny, co nová vláda funguje, Nečas a Kalousek neustále hádají.

Na začátek malá ukázka:

Nečas: „Pan Kalousek občas rychleji mluví, než myslí. Možná je to jeden z důvodů, proč si tak rozumí s mým předchůdcem v čele ODS.“

Kalousek: „Někdy se s takovým názorem setkávám. Většinou u lidí, kteří mluví mnohem pomaleji a nemyslí skoro vůbec.“

S nadsázkou se dá říct, že vztah obou mužů určily už hvězdy. Kalousek je Střelec, Nečas Štír. „Tito lidé jsou poměrně různí,“ varují horoskopy. V čem? Tak třeba: „Střelec má otevřený a optimistický pohled na svět a lidi. To Štír ne a občas ho tím sráží dolů. Střelec je ale panovačný a nenechá se ovlivnit.“

Politik "s gulemi"

To sedí: Nečas působí jako seriózní úředník, Kalousek zase jako vysmátý chlapík z éry politiků »s gulemi«. I ten, kdo hvězdám nevěří, mohl tušit trable už podle složení vlády. Nečas je šéf, ale důležité rezorty financí, zdravotnictví a sociálních věcí obsadila TOP 09. Jako »reformní bourák« se tak může předvádět Kalousek. V boji o hlavní stranu pravice velká výhoda.

Nečas se s tím nesmířil. U kolegů čile poukazuje na nedostatky. Miliardové škrty označil za „tupou účetní operaci“ a dodal, že „kreativita, přemýšlení, intelektuální výkon, ten je zatím nulový“. Zdá se ale, že navrch má Kalousek. Podle průzkumu společnosti Sanep má právě on z celé vlády největší důvěru lidí (57,2 %). Nečas je čtvrtý (47,6 %).

warumfernet ( 10. března 2011 07:10 )

Je to sprostej *** s hroší kůží, tak jak to o sobě sám prohlásil před volbama. A bohužel v Sockystáně vznikla po plyšovém plesku početná skupina zbohatlíků (většinou bývalých bolševických nomenklaturních kádrů) kteří volí takovou svoloč, která jim bude jejich majetky rozšiřovat a osudy občanů Sockystánu mají úplně u řiti.

sakra ( 1. září 2010 13:50 )

Že vládu povede Kalousek bylo jasné. Nečas na to prostě nemá, John také ne , ale chce být u koryta. Hodně špatná vláda, asi ta nejhorší za 20 let.

franta15 ( 1. září 2010 00:37 )

P. Nečas, všichni lidi sledují jak si s Kalouskem poradíte. Nemůžete mu v ničem ustupovat, protože pokud to uděláte tak ODS prohraje říjnové volby. Všichni normální lidi vědí co je zač, přečtěte si třeba i tuto diskusi. Udělala jste chybu v tom, že jste pustil jako ODS min. financí a navíc jste udělal ministrem právě Kalouska. Ničemu nerozumí, jenom se chvástá, už ty jeho postoje před kamerou, to je přímo k zblití!!! Ten jeho vítězoslavný pohled, tak se nechová žádný politik, je to jenom primadona, bez rozumu a úsudku. Hlavu má permanentně v alkoholovém opojení a jeho narážky na vás byste mu neměl tolerovat. Jsou jenom 2 možnosti, buď bude respektovat vaše právo veta na cokoliv anebo je třeba ho vyměnit. Jinak nepřesvědčíte lidi, kteří volili ODS že stojíte za programem ODS a máte jako premiér respekt. Kalousek má na svědomí tolik škod a ztrát, že v této vládě nemá vůbec co dělat. Zneužil knížete, pod jeho vedením by TOP09 nezískala ani tolik hlasů aby se dostala do parlamentu. Je třeba dát jasně na vědomí kdo je v této vládě šéfem a vy nemůžete připustit, že je to právě Kalousek. Byla by to pro ODS přímo katastrofa!!! Třeba Kalouskova "povodňová daň" je hloupost a bude stát ODS prohru v podzimních volbách, stejně jako před časem blbé poplatky ve zdravotnictví. Lidi, kteří sami nemají peníze a budou muset platit 1200 Kč ročně vám to nezapomenou. Je třeba oželet nějaké jiné věci, kde se Kalouskovi příznivci už vidí, jak si namastí kapsu a na sbírku od lidí žijících ze životního minima se vykašlat!!!

gogo ( 31. srpna 2010 15:55 )

Za pár měsíců si to povíme...

remanso ( 31. srpna 2010 15:33 )

... stále tváří, jako by se jí chtělo na toaletu?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa