Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Luxus šéfa dopravy Bárty: Dva byty a dva bazény!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Eva Hofrichterová, Lukáš Gibiec, jak - 
6. srpna 2010
04:59

Jezdí ve služebních limuzínách, hlídá je ochranka, k dispozici mají spoustu výhod. Jak ale ministři nové vlády premiéra Petra Nečase bydlí? Někteří vlastní hned několik nemovitostí nebo rodinnou vilku, jiní bydlí na sídlišti v paneláku. V první části nového seriálu se Blesk podíval na zoubek ministrovi dopravy Vítu Bártovi (36, VV) a ministru fi nancí Miroslavu Kalouskovi (49, TOP 09).

Lukrativní lokalitu si k bydlení zvolil ministr dopravy Vít Bárta (VV). Společně s manželkou, místopředsedkyní Sněmovny Kateřinou Klasnovou (VV), vlastní byt na Malé Straně.

„Sám ještě vlastním jeden byt a dvě sklepní nebytové jednotky, všechno v celkové hodnotě 20 milionů korun“ uvedl Bárta, který na hypotéce musí splatit 2,6 milionu korun. Téměř polovina bytových jednotek v domě patří podle katastru nemovitostí dalším členům rodiny Bártových. Na půdě a ve sklepě domu si podle informací Blesku nechal Bárta postavit dva bazény.

612295:gallery:true:true

Miroslav Kalousek: Žije v bytě s cejchem smrti

V roce 2005 na povrch vypluly nejasné okolnosti, za kterých nynější ministr fi nancí Miroslav Kalousek s manželkou získal luxusní byt v Praze na Veleslavíně. Tvrdil, že ho koupil švagr Lubomír Kašák, když předtím od Kalouskovy manželky dostal směnku na šest a půl milionu korun a následně byt Kalouskovým pronajal.

V roce 2002 byl Kašák zastřelen a jeho žena zanedlouho převedla byt na Kalouskovy. Kromě bytu ještě vlastní rodinný domek v Bechyni za 2,3 milionu korun.

 

olinka2201 ( 7. srpna 2010 07:17 )

se pořád zajímáte o Bártu? Na svatbu, domy, byty, bazény si vydělal svojí šikovností. Má firmu, zaměstnává lidi. To je stejné, jako byste knížeti vyčítali Orlík.

cliffender ( 6. srpna 2010 21:28 )

poradím, odstěhujte se na Kubu. Já s pannou nemám problém A navíc má pravdu.

sakra ( 6. srpna 2010 14:17 )

Udělejme něco pro to, aby se nerodili takoví tvorové jako je "panna"!

oldedek ( 6. srpna 2010 09:36 )

Bártu mám za slušnýho člověka, který na rozdíl od svých kritiků nekrade a na to svý si vydělal tím, že má hlavu .. Zkuste ho chvíli nechat a nechovejte se hystericky - těžko se dá za 14 dní něco udělat ... Vždyť zatím nemůže ani vědět kudy se chodí na haj*zl ...

petrpan ( 6. srpna 2010 09:32 )

Bárta je mi fuk. Ten podnikal (podniká..?), vydělal si, má. Ale Kalousek? Už coby náměstek na Obraně.. pravdu se nedovíme.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa