Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pozor, vezou ministra Bártu! 70km/h přes obec

Ministr Bárta se zodpovídá z jednoho skandálu za druhým.
Ministr Bárta se zodpovídá z jednoho skandálu za druhým.  (Autor: ČTK)
Autor: rvs, INT - 
6. srpna 2010
20:37

Ministr dopravy Vít Bárta (36, VV) je expert na porušování dopravních předpisů. Asi proto omlouval řidiče, který ho dnes vezl obcí o 20km/h rychleji, než je povoleno.

Na cestě z Lovosic na prohlídku rozestavěného úseku dálnice D8 vezl ministra Bártu džíp, řízený místním řidičem. V jedné z vesnic auto podle informací TV Nova překročilo povolenou rychlost o celých 20 kilometrů v hodině! Pořádně nebezpečný přestupek. Ministr to ale řidičovi prominul, navíc jeho prohřešek vysvětloval vskutku kuriózním způsobem.

"Já když jsem projížděl těmi obcemi a vnímal jsem to, že člověk, který mě tím autem veze, je člověk, který je občanem, který to auto prostě neřídí proto, že by ho někdo tady platil, ale proto, že ho trápí to, jak jeho rodina tady v té vesnici žije, že ho trápí jakým způsobem tady spoluobčané jsou zatížení dálnicí D8," blábolil Bárta.

Nový ministr dopravy za Věci veřejné začíná být na skandály expert. Smutné je, že ty se týkaly dopravy. Své soukromé auto značky maserati označil místo plechové „espézetky“ samolepkou. Vzápětí to vysvětlil tak, že si značku ulomil na polní cestě a použil proto samolepku, kterou měl pro ten případ v autě připravenou. Později se podařilo vyfotit Bártovo služební auto na zákazu zastavení.

Blesk přistihl i Bártovu manželku Kateřinu Klasnovou (32, VV) při porušení zákazu. Podrobnosti se dočtete už ráno na Blesk.cz a v tištěném Blesku.

stastnyjim ( 7. srpna 2010 21:41 )

Já myslím, že tvůj ušlechtilý úmysl je málo. On by měl ještě na dálnici vyhradit jeden pruh nám chudým, protože naše bazarová autíčka nejsou tak rychlá, jako luxusní vozy boháčů, navíc jezdíme pomalu, abychom šetřili benzin a pneumatiky.

gevi ( 7. srpna 2010 21:31 )

a další lidé z VV se najednou dostali "nahoru" a neuvědomili sii, že se na ně lidé dívají daleko kritičtěji. Oni si ovšem tupohlavě zachovávají bohorovné pohrdání názory lidí a tak se přirozeně posunuli do papalášské úrovně, která je pozvedá nad normální lidi. Nic nového pod sluncem. Už Mňačko před léty napsal za komunistů zakázaný román Jak chutná moc.

janteto ( 7. srpna 2010 20:50 )

Toto by ale bylo pro stát docela výhodné, nemyslíš. Určitě by to vyřešilo důchodovou reformu a stát by ještě jistě ušetřil. Důchodci by ale kšeftovali a proto to nejde.

janteto ( 7. srpna 2010 20:43 )

noro, co tvůj příspěvek, to opravdová perla, fakt. Neříkej, že máš řidičák a dokonce i auto? Jedině, že ba ty známky byly pro tebe na cestu tam, zpět odtahovkou, nebo sanitou, ale to ti určitě nepřeji, proto ty známky jsou tak drahé, aby ochránily, už tak přeplněné dálnice, od nebezpečných slimáků!

komentator ( 7. srpna 2010 18:48 )

Je to zbohatlík, který si myslí, že může všechno. Na Západě musí mít politik úroveň. Tam by Bárta mohl dělat akorát v ministerské podatelně.... Tato země je banánová republika, když lidi jako Bárta nás mají reprezentovat v Evropské unii. Čeští ministři z řad podivných zbohatlíků jsou v EU pro srandu králiků!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa