Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kalousek zruší zvýhodnění hypoték?! Otevíráme diskuzi

Miroslav Kalousek to myslí opravdu vážně.
Miroslav Kalousek to myslí opravdu vážně.  (Autor: Jindřich Mynařík)
Autor: ČTK, oj - 
19. července 2010
17:18

DIKSUZE: Staronový ministr financí Miroslav Kalousek se chystá na hypotéky! Nechce zachovat daňové zvýhodnění, které rodinám z rozpočtu ušetřilo i desetitisíce ročně.

Podle Kalouska není důvod, proč by lidé s nízkými příjmy, kteří na hypotéky nikdy nedosáhnou, měli připlácet na hypotéky osob se středními a vysokými příjmy. Ministr však dodal, že toto opatření není v koaliční dohodě mezi ODS, TOP 09 a VV, a proto se nebude příliš zlobit, když neprojde. Že by se takovým krokem zpomalila výstavba bytů především pro mladé rodiny, si Kalousek nepřipouští.

Premiér se úmyslu nebrání

Premiér Petr Nečas si takovou změnu dokáže také představit. Nechce ale rušit daňovou podporu bydlení jako celku. Podle něj je tak možné nahradit daňové zvýhodnění hypoték univerzální odečitatelnou položkou. O možnostech by chtěl jednat.

Zrušení daňového zvýhodnění hypoték by pro mnoho rodin mohlo znamenat finanční zatížení v řádech až desetitisíců korun ročně. Poškodily by úmysly ministra Kalouska i vás? Co si myslíte o takovém kroku? Řekněte nám to v diskuzi!

komentator ( 20. července 2010 20:43 )

Za Topolánka (Nečase a Kalouska) se ročně rozkradlo na silně předražených státních zakázkách v průměru přes 50 miliard ročně. Tvrdí to Transparency International, která se zabývá korupcí v Česku. Vily v Toskánsku, luxusní jachty v středomoří, luxusní auta něco stojí..... A v dů§sledku Topolánkovy ekonomické reformy pro bohaté (snížení daní a sociálních odvodů bohatým, snížení daní firmám, snížení sociál. odvodů firmám atd) přišel rozpočet o dalších 80 miliard. To je hlavní problém tj. rozpočtový schodek. Ne příspěvky ženám na mateřské, invalidům nebo nezaměstnaným, kteří ne vlastní vinou přišli o práci. Šetřit na silně zranitelných lidech je nemorální. Nutno potlačovat korupci a poslat za katr zlodějské politiky a jejich lobisty

e.44 ( 20. července 2010 00:12 )

souhlas velmi rozumný názor

pemu ( 19. července 2010 23:26 )

usekáme ruce všem , přotože někteří kradou . tak a je vyřešeno ! - myšleno jako reakce na " snížíme sociální dávky všem , protože je někteří zneužívají ..." ..ODS !

hugu ( 19. července 2010 22:50 )

usekáme ruce všem , přotože někteří kradou . tak a je vyřešeno ! Když jim dáme solidní invalidní důchod,tak jo.

siroky11 ( 19. července 2010 22:45 )

Všechno hezké, ale co je to tady na těchto stránkách platné? HOV.. ! Chtělo by to vyvolat podpisovou akci a potom to tr. oznámení skutečně podat, samozřejmě po konzultaci právníků.

Zobrazit celou diskusi