Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Nečasovi se nelíbí nápad srazit lidem stovku z daní

Nečas: Šetřit je správné, ale všeho s mírou...
Nečas: Šetřit je správné, ale všeho s mírou...  (Autor: Jiří Hadač)
Autor: map, jos - 
22. srpna 2010
20:24

Vytvořit rezervu ve státním rozpočtu na škody po povodních je nutné, strhávat ale lidem stovku z daně z příjmu není správné.

Tak se vyjádřil premiér Petr Nečas v Otázkách Václava Moravce. „Musíme být opatrní k tomu, abychom zvyšovali přímé daně,“ řekl Nečas k návrhu ministerstva financí snížit slevu na dani z příjmu z 2070 Kč měsíčně na 1970 korun měsíčně.

Už prý proto, že se jak ODS, tak TOP 09 a VV zavázaly přímé daně nezvyšovat. Podle premiéra skutečné reformy teprve přijdou, protože s plošnými škrty si vláda nevystačí. Řekl, že kvůli nim se příští rok sníží růst ekonomiky o 0,6 až 0,7 % HDP.

Obhajoval ale snížení platů státních zaměstnanců o 10 %. „V tisících soukromých firem se minulý rok snižovaly mzdy a 130 tisíc lidí muselo odejít,“ řekl Nečas. Podle něj si ale státní zaměstnanci naopak polepšili o 3 % na platu a práci ztratilo jen 8 tisíc z nich. Teď tedy prý nechápe, proč se proti snížení platů bouří.

manja ( 30. srpna 2010 10:48 )

Vždy jsem se domnívala, že charita je dobrovolná. Samozřejmě jsme také přispěli na povodně, stejně jako posíláme podle svých možností i na postižené či zvířátka, ale vždy přímo na konkrétní subjekty. Proč máme pro Boha povinně dávat peníze politikům, o kterých je všeobecně známo, že profrcají co můžou. Nakonec ty peníze použijí na zamáznutí nějakých arbitráží a soudů vzniklých díky jejich průšvihům a korupčnímu chování. A při další katastrofě zase budou pomáhat lidi. Pročpak nám nesdělí, kolik přispěli oni sami - jistě by ty peníze pomohly víc než jejich návštěy postižených oblastí - nejlépe v lakýrkách a drazích oblečkách.

gogo ( 23. srpna 2010 20:45 )

za peníze daňových poplatníků a za neuvážené hlasy daňových poplatníků...

susanah ( 23. srpna 2010 13:01 )

To věřím, ale zvýší ti DPH a poplatky ve zdravotnictví, předělává velmi nehumánně zákoník práce. ODS, TOP nebo VV volí jen omezenec, který se dá napálit.

susanah ( 23. srpna 2010 12:59 )

Vzpamatuj se, Nečas vytáhne z tebe peníze jinde, snad bys kvůli jednomu rozhodnutí /a to není ještě potvrzené) nevolila bandu ODS. Kvůli takovým, jako jsi ty Noro, to Nečas dělá.

gogo ( 23. srpna 2010 12:45 )

Mně také ne. Jinou hodnotu má stovka pro někoho kdo bere měsíčně 50.000 a jinou pro důchodce co má 7.000 a ještě si musí nakupovat spousty léků ... Myslím si že zde vládne Kalousek a ne Nečas....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa