Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šetřílek Nečas jel za Merkelovou autem

Že by Nečas Merkelové vyprávěl vtipné zážitky z cesty autem?
Že by Nečas Merkelové vyprávěl vtipné zážitky z cesty autem?  (Autor: Reuters)
Autor: Kočová Květa, jak - 
19. srpna 2010
22:30

Premiér Petr Nečas ( 46) si pěstuje pověst šetřílka. Také na svou druhou zahraniční návštěvu, tentokrát za německou kancléřkou Angelou Merkelovou (56), vyrazil hezky po silnici autem.

Jel tak už i do Bratislavy a Budapešti. Svým hostitelům přidělává trochu starosti, ale zato ušetří asi 100 tisíc, které by stálo vládní letadlo.

Premiér se bude podle mluvčího Úřadu vlády Martina Kupky i dál snažit přepravovat na služební cesty po Evropě autem. Alespoň pokud to vzdálenost a náklady dovolí. „Spočítali jsme si, že je to velmi výhodné. Na každé pracovní cestě, kterou uskutečníme auty, a ne letecky, ušetříme sto tisíc korun,“ řekl Blesku Kupka. Zároveň vyloučil, že by za tím vším byl Nečasův strach z létání.

Stejně tak, jako musel při cestě na Slovensko na hranicích přesednout z vládního superbu do BMW českého velvyslance, musel se Nečas přizpůsobit protokolu i v Německu. Bezpečnostní doprovod pro něj místo na letiště musel už k hranicím. „K pohybu po Berlíně nám v Německu zajistili vlastní vozový park,“ doplnil Kupka. Podle něj se zatím premiér nikdy na silnici nedostal do úzkých – zácpy nebo defekty se mu zatím vyhnuly.

susanah ( 20. srpna 2010 21:48 )

Měl letět pravidelnou linkou v byznys třídě. Takhle je to skutečně jen divadýlko, jen bylo štěstí, že nedošlo k bouračce.

sakra ( 20. srpna 2010 11:29 )

Kolik stojí kolona ochranek a další v utajení? Já myslím, že nic neušetří. Nesměl by lítat vládním poloprázdným speciálem ten je samozřejmě drahý.

momo01 ( 20. srpna 2010 08:50 )

Souhlasim s Tebou, je to divadlo. I v zazitych demokracich to je jenom divadlo. Taky tam ma politik minimalne 2 tvare. Ale tu oficialni polohu hraje na verejnost s tim, ze kdyz se mu prokaze nejaky nekaly skutek, tak "moralne" se vza funkce. Proto se bude snazit a nedovoli si tho tolik... U nas to neplati. Po nejruznejsich skandalech typu US-radar, ministr na setkani Bilderbergu, "krystalove cisty" a "Kalousku, jsi jednicka", je verejnost nastavena na to nejhorsi mozne ocekavani. A ja budu podporovat jakykoliv naznak zlepseni situace.

ermino ( 20. srpna 2010 07:19 )

Když ono je to opravdu divadlo. Vláda je složená z milionářů, včera psali o životě na vysoké noze ředitele ČT, o havárii miliardáře , který je s 2-3 miliardami v sedmé řadě miliardářů u nás a to jsou jenom kapky v moři. Takže i kdyby jel předseda vlády stopem, kulturu politické scény to moc neovlivní.

momo01 ( 20. srpna 2010 05:40 )

Povazuji za velikou svinarnu oznacit cloveka, ktery chce alespon naznakem vylepsit kulturu politicke sceny za "setrilka". Velike FUUUJ pro Blesk!!!! A to pritom Necase moc nemusim...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa