Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Moravský rodák Nečas: Koštovat, to já umím

S dívkami v krojích se Nečas dobře bavil
S dívkami v krojích se Nečas dobře bavil  (Autor: Foto Blesk – Slávka Červená)
Autor: sč, Kjak - 
13. září 2010
07:50

Premiér Petr Nečas (45) v sobě moravského rodáka nezapře. O víkendu navštívil Slovácké slavnosti a ukázal, že umí tahat víno přímo z demižonu a nepohrdne ani štamprlí slivovičky.

Premiér platí spíše za konzervativního politika a s alkoholem v ruce ho není vidět často. Na Moravě ale neodolal, možná i proto, že ho obsluhovaly veselé a pohledné dívky v krojích. Na uvítanou od nich už ráno dostal na zahřátí štamprli slivovice, poté vínečko. Koštnout musel i burčák.

Když sledoval průvod, nabídli mu občerstvení krojovaní chlapíci z Mařatic. Nečas neodmítl, a dokonce předvedl svůj fortel, když si víno hadičkou natáhl přímo z demižonu. Na pódiu se pak zúčastnil ochutnávky vín. Koštovku ale nedopil. „Dnes je to náročnější,“ smál se. „Dopoledne nikdy nepiju. Ale nejde odmítnout. Tak jen decentně chutnám,“ svěřil se Blesku premiér.

Přestože víno z demižonu si dala před premiérem jistě řada lidí, nezaváhal – prý to nedělá poprvé Přestože víno z demižonu si dala před premiérem jistě řada lidí, nezaváhal – prý to nedělá poprvé | Foto Blesk – Slávka Červená

kostlivak ( 14. září 2010 01:59 )

K Vašim řádkům mohu jen dodat: než se příště vyjádříte, zkuste číst všechny příspěvky pozorněji. A jen tak mimochodem - za svého působení v politice - pan Nečas už ukázal, čeho všeho je schopen. Myslím si, že především ( a nejenom ) tělesně postižení by Vám k jeho působení na předcházejících postech dovedli povědět to, co nejenom pro ně ( jako politik ) udělal. - Kdo to vidět chce, ten to vidí. Je smutné, že si pan Nečas vůbec neuvědomuje, jak je svým vystupováním - stále častěji - k smíchu. Vyjadřovat se víc k panu Nečasovi je - podle mého názoru - opravdu jenom úplně zbytečná ztráta drahocenného času. Přeji Vám příjemný den.

ento ( 13. září 2010 21:32 )

hm, tak mozna nez zacnete plkat nesmysly, tak si overte informace, kdyz to jde tak jednoduse dohledat...premieruv otec se nejmenuje Jaroslav, maminka ve strane nikdy nebyla.

kostlivak ( 13. září 2010 19:46 )

A co si tak mám myslet o tomto, co mi dnes přišlo mailem ... ? "Soudruh Petr Nečas Do roku 1989 fanatický funkcionář fakultního výboru komunistického SSM a Svazu Československo-sovětského přátelství. Jeho otec agent komunistické STB ( Nečas Jaroslav 26.3 1936 KTS; A 28969 Petr 29. 11. 1977 OO-MV Uherské Hradiště ) – možno ověřit na veřejně přístupných stránkách MNO. Jeho maminka do roku 1989 na radnici v Uherském Hradišti za komunistickou stranu Československa – není potřeba ověřovat, protože to ví každý Hradišťan." ... ... a další zajímavosti Jestli je to pravda, pak to - podle uvedených indícií - lze patrně i velmi jednoduše dohledat. Pro mne je pan Nečas bezvýznamnou osobou, takže se tímto problémem ani nezabývám. Je to zbytečná ztráta drahocenného času. Jen tak člověka napadne: kam jsme se to až - zase - dostali ? Všem přeji příjemný den.

e.44 ( 13. září 2010 10:42 )

Koukám, že opět pliveš prolhané jedovaté sliny pod novým nickem Ale stále jsi mi ještě nenapsal, kde bych si mohla ověřit, že byl Nečes svazácký funkcionář. V žádném jeho životopise z žádného zdroje jsem to nenašla.

matyldamatylda ( 13. září 2010 10:30 )

I vy ????

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa