Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Souboj o senátorské křeslo: V Praze 8 kandiduje 16 politiků. Chci vyřešit tragický dopravní kolaps na severu města, říká Roman Petrus (ČSSD)

Video se připravuje ...
Autor: jim - 
1. října 2018
15:19

Šestnáct let působí v komunální politice. Teď má současný starosta Prahy 8 Roman Petrus (40, ČSSD) ambice stát se senátorem. V rozhovoru pro Blesk.cz prozradil, jak chce dál bojovat za zájmy svého obvodu. Vyřešit chce například dopravní komplikace na severu Prahy nebo i vraky aut, které na ulicích zabírají místa. 

Jaké máte plány v senátu? Jaké jsou vaše vize do budoucna?

Spousta kandidátů pojímá senát jako schvalování zákonů. To je bezesporu pravda. Ta hlavní činnost je schvalování zákonů, ale moje zásadní představa toho fungování je, že člověk by měl být patronem tohoto volebního obvodu, v našem případě je to Praha 8. Já bych chtěl výrazněji navázat na komunální politiku, ve které jsem již 16 let a myslím si, že jsem v ní velmi dobrý. Chtěl bych pomáhat obvodní části i nadále v těch oblastech, kterým rozumím. Což je v územním rozvoji a dopravě.

Máte konkrétní vize, co by Praha 8 potřebovala a co můžete udělat víc, než v dosavadní funkci starosty?

Já bych chtěl opravdu navazovat na to, co jsme už udělali. Z těch větších věcí je to územní rozvoj a doprava. Celý sever hlavního města Prahy je v tragickém dopravním kolapsu. My musíme mnohem více prosazovat ty věci, týkající se dopravy. To znamená oba dva okruhy. Musíme prosazovat zásadní změny, pokud jde o metro a podobně. Těch věcí je celá řada a co si budeme povídat, starosta má menší váhu než senátor, který na to může tlačit.

Jaký má názor na práci koalice na pražském magistrátu? Za co by se jako starosta Prahy 8 pochválil? Co si myslím o dalších kandindátech na senátora v Praze 8? A jak se odreagovává? Celý rozhovor s Romanem Petrusem zde:  

Video  Rozhovor s kandidátem na senátora Romanem Petrusem (ČSSD) o konkurenci ve volbách do senátu, dopravě v Praze a senátních plánech.  - Jiří Marek
Video se připravuje ...

Ve starším rozhovoru jste nám prozradil, že ve volném čase žonglujete. Pokračujete v tom?

Určitě. Dokonce i tady v kanceláři mám různé žonglující pomůcky. Já se tím velmi uklidňuji. Je to takový uklidňující koníček. Teďka mě dokonce na dvou akcích překvapili a musel jsem žonglovat. Jinak žongluji pořád.

Video  Žonglující starosta Roman Petrus.  - Daniel Vitouš
Video se připravuje ...

Doporučujeme
Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa