Partner Kristýny Muroňové se v pondělí před osmou ráno jako obvykle vydal vyvenčit svého milovaného čtyřnohého mazlíčka - výmarského ohaře Charlieho. A jako obvykle ho také na chvíli pustil z vodítka, aby se v zeleni mezi paneláky v Praze 10 pořádně provětral. Jenže pak se z obyčejné ranní procházky během okamžiku stala noční můra - Charlie skončil s ošklivou řeznou ránou na boku. „Mezi ulicemi Černická a V Úžlabině ve Strašnicích nám pořezali pejska,“ napsala Kristýna o hrůzné zkušenosti na facebook o dvě hodiny později, když už u veterináře čekala, až pejska dooperují.

Kristýna je přesvědčená o tom, že Charlieho nejspíše nožem schválně napadl člověk, který se v místě pohyboval. „Viděli jsme ho, jak utíkal,“ uvedla s tím, že byl drobné postavy, měl černou bundu, černé kalhoty a na zádech černý batoh. Jeho tvář ona ani její přítel, který tam byl s ní, bohužel nezahlédli. Za pomoc při dopadení pachatele nabízí majitelka odměnu.

Neměl důvod

Nad tím, proč se někdo tak ohavného činu na bezbranném zvířeti dopustil, zůstává rozum stát. Charlie ho podle slov své majitelky nijak nedráždil. „Pes nic neudělal. Doktoři říkali, že to musel být člověk na drogách, protože jinak si nikdo neumí vysvětlit, proč. Ten pes opravdu nic neudělal, ani si ho nevšiml, toho dobytka,“ popsala majitelka napadeného psa. 

Případem se už zabývá i policie. „Nyní činíme příslušné kroky k objasnění celé věci. V tuto chvíli mi není známo, že by k nějakému jinému obdobnému případu v Praze došlo,“ sdělil pro Blesk.cz Jan Daněk, mluvčí pražské policie.

Fotogalerie
3 fotografie