Lídrem Starostů a Východočechů je v Královéhradeckém kraji Martina Berdychová. Poslankyně za ANO je také spolumajitelkou firmy, která vyrábí bio mošty. Bývalá starostka obce Holovousy byla také učitelkou v malotřídce. Slušela by kraji změna v její podobě? Necítí se jako schizofrenička, když ve Sněmovně „kope“ za Babiše a v kraji za Starosty a Východočechy? Čtěte ZDE.



Někdejší policejní prezident a vedoucí policie v kraji Martin Červíček se vzdal práce u policie, aby se mohl stát lídrem ODS pro nadcházející krajské volby v kraji. Proč v minulosti nesl jméno Poláček a změnil si ho opět na Červíček? Dopustil se plagiátorství v bakalářské práci? A jaké policejní zkušenosti si přinese do politiky? Najdete ZDE.


Lídrem Koalice pro Královéhradecký kraj je Vladimír Derner. Stavební inženýr prý poznal stavařinu od krumpáče a zednické lžíce. Deset let působil jako starosta v Třebechovicích nad Orebem. Kvůli cenzuře v novinách držel sedm dní hladovku. Jaké to bylo? A proč se objevily na budovách v Třebechovicích nápisy, že je zloděj? Víc se dozvíte ZDE.



Klára Dostálová vede jako nestraník do voleb krajské ANO. V minulosti pracovala i jako hotelová manažerka. Dnes je náměstkyní ministryně pro místní rozvoj Karly Šlechtové. Proč jí místo ministryně Babiš nakonec nedal, i když o tom uvažoval? Mohla by její manažerská zkušenost získat kraji peníze? I to se dozvíte ZDE

Krajinný ekolog Martin Hanousek kandiduje za koalici zelených, pirátů a Změny pro Královéhradecký kraj. Je zastupitelem v Hradci Králové. Už před deseti lety kandidoval do poslanecké sněmovny, ale neúspěšně. Bude slibovanou štikou mezi sumci? A považuje se za ekoteroristu? Čtěte ZDE. 

Lékař Leoš Heger byl ministrem zdravotnictví Nečasovy vlády, dnes je poslancem a místopředsedou Kalouskovy TOP 09. Zavedl by zdravotní poplatky znovu? A byly jeho reformy úspěšné? Myslí si, že by zákaz kouření v restauracích mohl pomoci? Víc se dozvíte ZDE.



Lídr KSČM Otakar Ruml je náměstkem hejtmana pro regionální rozvoj, eurodotace, cestovní ruch a kulturu. V minulosti působil jako vedoucí Agrochovu. Využil by své zkušenosti z vedení i pro krajskou politiku? A jak se to shoduje s myšlením někdejšího kovaného komunisty, který studoval Marxe? Chtěl by zpět normalizaci? Najdete ZDE.



Vystudovaný historik Jiří Štěpán by chtěl obhájit místo ve vedení ČSSD v kraji a stát se hejtmanem po současném Lubormíru Francovi. Jak vnímá proděkan hradecké univerzity filozofický princip vyhnání přátel za hranice státu? A proč představila strana volební program skrze falešné záchranářky? Co říká na špatné hospodaření kraje? Čtěte ZDE.



Poslanec Jiří Štětina se do Sněmovny dostal nejprve za Věci veřejné, poté na kandidátce Úsvitu. Povoláním je lékař, v hradecké nemocnici založil záchrannou službu. Proč skončil na postu vedoucího záchranky? A jak se mu spolupracovalo s Okamurou nebo Konvičkou? Není politickým turistou? I to najdete ZDE.

Vše o krajských a senátních volbách čtěte na Blesk.cz >>>

Fotogalerie
30 fotografií