Otakar Ruml byl v minulém režimu kovaným komunistou. Vystudoval Vysokou školu politickou ÚV KSČ, do KSČ vstoupil v roce 1974. Z politického systému za normalizace mu ale podle jeho slov nechybí vůbec nic. „Nejen studium mi dalo hodně zkušeností, ale žijeme v nové době a jsem také mimo jiné vystudovaný ekonom, což mi dalo příležitost vystupovat ve vedení firmy a myslím, že jsem to vedl dobře,“ pochlubil se Ruml pro Blesk.cz. 

Na otázku, zda má doma knihy Karla Marxe, odpověděl, že je pochopitelně studoval.„Dvakrát jsem se ale stěhoval, ale ty knihy jsem měl. Zůstaly na místě bývalého bydliště,“ upřesnil Ruml. 

Kromě problémů ve zdravotnictví a dopravě, které rezonují krajem, vnímá problém v čerpání evropských dotací. Kraj si musí prý podrobně rozplánovat, jak je hodlá využívat. „Dva roky se připravují záměry na čerpání z evropských fondů. Abychom byli do roku 2020 schopni z nich čerpat, případně dosáhnout na další rezervy, musíme v tomto pokračovat,“ řekl.

Kraj jako firma?

Mám hodně zkušeností z manažerské práce a odlišnosti v řízení firmy a krajské samosprávy jsou významné, ale jsou to zkušenosti uplatnitelné. Firma a samospráva jsou zkrátka dvě různé věci,“ řekl Ruml, který pracoval více než deset let ve vedení Agrochovu a nyní je jedno volební období náměstkem hejtmana.

Co vzkázali lídři svým voličům? Podívejte se ve videu:

Video
Video se připravuje ...

30 sekund pro lídry z Královéhradeckého kraje Blesk TV

Záznam celé debaty najdete zde:

 

Video
Video se připravuje ...

Záznam debaty z Hradce Králové: Lídři o migrantech a policejní razii na úřadě 

Vše o krajských a senátních volbách čtěte na Blesk.cz >>>

Fotogalerie
5 fotografií