Bývalý policejní prezident Martin Červíček je jednou z nejvýraznějších postav krajských kandidátek ODS. Málokdo však ví, že v minulosti vystupoval pod příjmením Poláček.

Přiznal to již před časem pro Blesk.cz, kdy uvedl, že se jako Červíček narodil - šlo o příjmení jeho otce, ale rodiče se poté rozvedli, a na přání matky rodina pojala jméno otčíma. Později se však rozhodl vzít zpět své rodné příjmení.

Video
Video se připravuje ...

Martin Červíček - Poláček. Proč čachroval se svým příjmením? 

Červíček: Změna příjmení kvůli rodové tradici

Objevily se však i nejrůznější, někdy divoké spekulace. Šlo snad o dědictví? Či souvislost s bakalářskou prací na Policejní akademii, kde byl Červíček podepsán jako Poláček a kvůli které byl popotahován kvůli údajnému plagiátorství? To vše lídr ODS odmítl. O žádné dědictví rozhodně nešlo a u bakalářské práce se ničeho nedopustil.

„Já jsem se narodil jako Martin Červíček, život tropí hlouposti a já vnímám svoje rodiče velmi dobře a mám úctu k některým tradicím. Měl jsem pocit, že se chci jmenovat znova Martin Červíček, protože to je příjmení, které je po mém otcovi. Takže já bych v tom opravdu nehledal nic jiného než jenom takové to moje přihlášení se k rodové tradici,“ řekl v debatě s krajskými lídry Červíček.

Během debaty však dostal policejní exprezident dotaz i na to, zda očekává, že mu právě to, že jej lidi znají v policejní uniformě, přihraje politické body. „Nepřemýšlel jsem o tom, jestli to může přispět k nějakým větším procentům ve volebních výsledcích, ale je pravda, že jsem bývalý policista, který byl zvyklý sloužit veřejnosti. Sloužil jsem veřejnosti 26 let a moc dobře vím, co to znamená, všechno si odpracovat, hledat a prosazovat řešení, a hlavně za ně nést odpovědnost,“ uvedl Červíček.

Při řešení problémů kraje se pozastavil nad tím, že podle něj Královéhradecký kraj celkově funguje špatně. „Jsem přesvědčený o tom, že ten kraj správně nefunguje, že vedení kraje správně neřídí jednotlivé kompetence, za které odpovídá. Myslím, že těch údajů, kde ten kraj je nejhorší nebo neviditelný, je poměrně dost. Stačí si jenom vzpomenout na poslední informace, že z hlediska netransparentnosti, neotevřenosti úřadů je Královéhradecký kraj na posledním místě,“ podotkl Červíček.

I kvůli tomu se dle generála opakují problémy v tendrech a chybí vize, důležité je tak prý změnit přístup vedení kraje. Politici musí naplňovat kompetence, což ale kraj dlouhodobě nenaplňuje, míní Červíček.

MEDAILONKY DALŠÍCH KANDIDÁTU NAJDETE ZDE

VIDEO: Podívejte se, co lídři vzkázali ve 30 sekundách voličům.

Video
Video se připravuje ...

30 sekund pro lídry z Královéhradeckého kraje Blesk TV

VIDEO: Podívejte se na záznam celé debaty

Video
Video se připravuje ...

Záznam debaty z Hradce Králové: Lídři o migrantech a policejní razii na úřadě 

VIDEO: Jak lídři vnímají zásah na krajském úřadě kvůli miliardovému tendru na nemocnici v Náchodě?

Video
Video se připravuje ...

Razie na krajském úřadě v Hradci: „Šok,“ zaznělo od lídrů. Blesk TV

Fotogalerie
23 fotografií