Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Horáček v televizi „vyškolil“ Soukupa. Kdo jsou lidé z jeho tabule?

Autor: Jakub Veinlich - 
13. prosince 2017
14:55

Prezidentský kandidát Michal Horáček se v úterý vzepřel generálnímu řediteli TV Barrandov. V Aréně Jaromíra Soukupa odmítl přistoupit na hodnocení předkládaných domácích i světových politiků, jako je italský expremiér Silvio Berlusconi nebo prezidentský kandidát a bývalý premiér Mirek Topolánek. Horáček navíc Soukupa překvapil a vytáhl z kapsy vlastní tváře, o kterých prý stojí za to mluvit. A kterým by klidně udělil vyznamenání. Blesk Zprávy přinášejí detaily o příbězích těchto lidí.

„Vy jste tady na začátku řekl, že nemáte rád ty lidi, kteří dávají někomu rozumy, co si mají nebo nemají myslet. Tohle je koncept, který jsem zažil za totality. Koncept kádrováků a koncept nástěnkářů,“ odmítl Horáček přistoupit na Soukupovu anketu o přiřazení nabízených tváří pod smějícího se nebo mračícího „smajlíka“.

Udiveného moderátora pak Horáček zaskočil tím, když vytáhl z kapsy vlastní osobnosti. Soukup se pak nezmohl na víc, než že prezidentskému kandidátovi pomáhal tváře připevňovat magnety na tabuli.

Video  Horáček vyškolil Soukupa za „socialistickou nástěnku“. Moderátor ho neukočíroval.  - TV Barrandov
Video se připravuje ...

„Abychom byli souřadnými partnery. I já tady mám nějaké obrázky a to jsou ty, které bych já chtěl ukázat tam, kde je ten úsměv,“ přisvojil si Horáček Soukupův pořad.

Jako první fotku připevnil Horáček tu s páterem Josefem Suchárem (68) – tajně vysvěceným knězem, vyučeným elektrikářem, který se nechtěl dívat na ruinu poutního kostela v Neratově. Pustil se proto do jeho rekonstrukce. Dnes ho podle webových stránek navštěvuje přes 25 tisíc poutníků ročně.

„Chtěli jsme, aby ten kostel žil společně s námi, ne aby se z něj stal nějaký relikt minulosti,“ vysvětluje farář, proč při rekonstrukci nechtěl vracet kostelu původní podobu.

Druhou tváří, kterou Horáček představil, je sportovkyně Tereza Diepoldová. „Měla smůlu v životě a jako holčička přišla o nohu. Já jsem jí pomohl. A víte, čím se nám odvděčila? Tím, že pro nás, pro Čechy, vybojovala na paralympiádě medaile,“ zmínil Horáček příběh Diepoldové.

Video  Horáček jí pomohl po bouračce: „Je čestný,“ říká sportovkyně Tereza.  - Zuzana Štíchová, Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Stejná sportovkyně je občankou navrhovatelkou.“ Tedy právě ona Horáčka na prezidenta navrhla a také předávala na ministerstvu vnitra podpisy k textařově kandidatuře. Horáček jí před lety přispěl na protézu pravé nohy. Nejdříve se věnovala plavání a v roce 2011 přesedlala na kolo. V roce 2012 získala na paralympiádě v Londýně stříbrnou medaili v časovce jednotlivců.

„To nejsou ty vaše Merkelové“ 

„To nejsou ty vaše Merkelové, tohle mě nezajímá. Mě zajímají tihle lidi,“ komentoval Horáček „svou nástěnku“. „Uklidněte se, pane Horáčku. Já myslím, že lidi zajímá, co si myslíte o Angele Merkelové,“ snažil se vnutit naopak Horáčkovi svůj scénář moderátor Soukup.

Horáček, pobízený publikem, přidával další jména. Vybral ženu ze svého poradního týmu Moniku Markovou, ředitelku Hospicu sv. Štěpána v Litoměřicích. „To není extra na první pohled modelka a já ji zažil jako hrdinku. Na litoměřickém stadionu měla vhazovat buly. A když přišla, tak celý stadion vstal a tleskal jí. Protože ji tam znají. A víte proč? Protože doprovází lidi k důstojné smrti,“ školil Horáček u tabule Soukupa a přítomné diváky.

Marková se stala ředitelkou „domu odcházení“ v červenci 2013. „Ráda bych začala s provozem nové služby. Sama jsem minulý rok doprovodila doma babičku až „do konce“. I ze svého okolí vím, že spousta lidí by nejraději své poslední dny strávila doma. Proto jsem si stanovila za cíl rozjet mobilní hospic navazující na ambulanci léčby bolesti. I z personálního hlediska se tento cíl jeví jako reálný,“ řekla při svém nástupu Marková.

Do svého seznamu lidí, na které je Horáček hrdý, se dostal také Ferdinand Raditsch. V minulosti pracoval na ministerstvu vnitra, jak ale Horáček uvedl, jednoho dnes si řekl, že bude pomáhat dětem z dětských domovů. „56 procent lidí, kteří jdou z dětských domovů, se dostane do konfliktu se zákonem,“ překřikoval prezidentský kandidát diváky s tím, že Raditsch učí tyto lidi pracovat.

„Hůlka by byl bez vyznamenání“

„Tohle jsou moji hrdinové,“ ukazoval Horáček v ráži na tabuli. „Takové budu vyznamenávat a ne Daniela Hůlku,“ pokračoval a Soukup se ho snažil zastavit.

„Tohle není předvolební mítink, to je Aréna Jaromíra Soukupa,“ vzal si slovo ředitel televize a moderátor v jedné osobě, a aby ukázal, kdo pořad vede, snažil se vrátit Horáčka ke svým otázkám a ukazoval mu obrázky prezidentských protikandidátů Jiřího Drahoše a Miloše Zemana.

Seznam otázek i s hrubkami

Aréna Jaromíra Soukupa je pořad založený především na dotazech diváků z publika. Redakci Blesk Zprávy se ozval jeden z nich. Upozornil na to, že se k němu dostal papír s předepsanými otázkami od produkce pořadu, kde byly i hrubky. U jedné z otázek je dokonce udělaná značka. Asi aby tazatel věděl, na co se má zeptat.

„Jsem rád, že naše tabule vzbudila takový ohlas a pozornost jak u většiny českých médií, tak u veřejnosti. Za sebe mohu říci, že to, jak se k ní každý host postaví, je pouze na něm, a já jeho rozhodnutí plně respektuji. Zakládám si na tom, že v našich pořadech mohou hosté bez obav z cenzury říci vše, co mají na srdci, což se projevilo i během včerejšího živého přenosu," reagoval pro Blesk Zprávy Soukup s tím, že Arénu s Michalem Horáčkem sledovalo 394 tiscí diváků. 

Vše o volbách prezidenta ČR 2018 čtěte zde

Autorské komentáře k volbám prezidenta ČR čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
sores ( 14. prosince 2017 10:37 )

Ano velký kre.tén ať táhne do ryti!!

radar666 ( 14. prosince 2017 10:01 )

Titulek zavánějící servilitou autora je lživý.Jestli Horáček někoho školil,pak to byli diváci ve studiu a u obrazovek. A bylo to školení z nabubřelosti,arogance a výsměch všem poctivým občanům této země ! Naučený scénář Horáčka jen dokazoval,že není schopný reagovat na otázky svých příznivců,mlel stále dokola jak kafemlýnek jakési fylozofické úvahy,které mu nejspíš sepsal nějaký kamarád z pražské kavárny.A v závěru dostal školení sám "Sázkař " od skvělého moderátora Soukupa! Kdo to viděl ,moje slova potvrdí.Machrováním kolika lidem Horáček pomohl,nikoho neoslní.Vybral si úmyslně pár postižených ,na kterých si honí triko.Ve skutečnosti je to sebestředný frajírek,která dává všem najevo ,že je k životu nepotřebuje.

Deneček ( 14. prosince 2017 05:14 )

Udělal ze sebe ještě většího blba,než si diváci mysleli.

hufnagll ( 14. prosince 2017 04:49 )

Horáčku kdyby jste se postavil na hlavu,prezident bude Zeman.Opakujte si to pořád nebudu prezident,nebudu prezident

japome ( 14. prosince 2017 03:10 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa