Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Horáček se holedbá: Zeman je sám, a proto nemůže uspět. Já ano

Autor: Mii - 
19. července 2017
11:50

Textař, podnikatel a prezidentský kandidát Michal Horáček si je jistý, že může ve volbách na začátku příštího roku uspět. A porazit i stávajícího prezidenta Miloše Zemana, pokud se s ním dostane do druhého kola. Kalkuluje s tím, že v takovém případě posbírá i hlasy jinak určené pro dalšího prezidentského adepta Jiřího Drahoše. Současný prezident ale nemá žádnou spřízněnou duši, a tak pokud nevyhraje rovnou v prvním kole, má jistou prohru, tvrdí Horáček v rozhovoru pro Info.cz.

Horáček svoji kandidaturu na post prezidenta republiky oznámil už loni 3. listopadu. Kampaň ale neoficiálně zahájil ještě dříve, rok objíždí zemi a diskutuje s lidmi. To mu podle jeho slov dalo základ, díky kterému může vyhrát. Lidé by si na něj měli i vsadit, vypsaný kurz je velmi příznivý, říká pro Info.cz.

Sesbíraných podpisů má aktuálně okolo 67 tisíc. Požadovaný minimální počet 50 tisíc nasbíral za dva týdny. I proto nabídl konkurenčním prezidentským kandidátům Jiřímu Drahošovi a Marku Hilšerovi, že bude na svých stáncích vybírat podpisy i pro ně.

Že to Drahošův tým odmítl, mu nevadí. Bylo to symbolické gesto, které nikoho nenutil přijmout. O Drahošovi ale říká: „Je jako projekční plátno, na které si lidé mohou promítnout, co chtějí.“ Zároveň nechápe, proč ještě bývalý předseda Akademie věd ČR nezveřejnil „pořádný“ program.

VIDEO: Horáček o Zemanovi, Drahošovi a své kandidatuře

Přesto Drahoše v případě jeho postupu do druhého kola podpoří. A on podpoří jeho. Tenhle fakt Zemanovi eventuálně volby prohraje, myslí si Horáček. Ve druhém kole se vedle Zemana vytvoří součet všech protizemanovských hlasů, kterých jednoduše bude více. Zemana ale v prvním kole podpoří stejný počet lidí jako v druhém. Jeho jediná šance tak je, že zvítězí rovnou v prvním kole.

Horáček přiznal naivitu

Horáček se také svěřil, že byl ze začátku kampaně naivní. Myslel si, že vše půjde samo, ale ono nejde. Rozhodl se proto najmout PR agenturu, i když k tomuto kroku nechtěl přistupovat. Spolupráce je čerstvá a její plody prý lidé teprve uvidí.

Jako prezident by chtěl zejména naslouchat lidem. Chtěl by také chodit do poslaneckých výborů a Poslanecké sněmovny, což Miloš Zeman dělá minimálně. I s pomocí těchto snah by pak chtěl zapracovat na současných problémech Česka, například na horší kvalitě potravin než na Západě.

Další videa pořadu Štrunc! najdete zde

VŠE O PREZIDENTSKÝCH VOLBÁCH 2018 ČTĚTE ZDE

Doporučujeme
barracuda.sro ( 20. července 2017 07:03 )

Chlapče je mi Tě líto. Takže Ty víš, kterého prezidenta nechceš ,ale nevíš kterého prezidenta chceš ! Co k tomu dodat.

melindala ( 19. července 2017 17:15 )

Proti Drahošovi by mohl mít problém, ale Horáčka porazí levou zadní. Viz průzkumy v kterých má nad Horáčkem víc procent než nad Karlem. On totiž černý bookmaker, vekslák bude vadit lidem ještě víc.

barracuda.sro ( 19. července 2017 16:44 )

Takže Ty budeš ten pomatenec, co bude volit Horáčka ,který se nedostane ani do druhého kola !!

barracuda.sro ( 19. července 2017 16:19 )

Horáček si dělá z huby p.r.d.e.l !! Takového odporného, ješitného veksláka může volit jen pomatenec ! Odpad nic jiného .

zadnice ( 19. července 2017 14:22 )

Horáčku nech toho, jen blbni!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa